Dimarts, 28 de maig de 2024
treball

Fins a 10 persones troben feina al Pallars Jussà mitjançant el programa «Singulars» d’inserció laboral

Durant els 12 mesos que ha durat el programa, els joves s’han format en auxiliar polivalent agroalimentari

Pallars Digital Pallars Jussà | 21 de desembre de 2023 a les 09:30
Els participants han fet pràctiques en empreses del sector agroalimentari | CCPJ
Fins a 13 persones han participat en el programa Fem Arrels al Pallars Jussà impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’associació Reintegra, i finançat en el marc dels projectes Singulars del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).


El projecte té com a objectiu ajudar cada jove a seguir el seu propi procés per tal de millorar la seva ocupabilitat i posicionar-se en condicions òptimes de cara a la recerca de feina o al retorn al sistema educatiu. Per fer-ho, els participants compten amb el suport d’una orientadora laboral que fa seguiment dels joves en el seu procés de formació, alhora que també es fa prospecció per detectar els perfils professionals que requereixen les empreses de la zona.
 
Durant els 12 mesos que ha durat el programa, els i les joves s’han format en auxiliar polivalent agroalimentari, un eix que ha comptat amb la col·laboració de l’empresa agroalimentària Es Pallarès, i han fet pràctiques en empreses del sector.

De cara a la formació integral de la persona, el projecte també inclou visites a empreses per tal que els i les participants coneguin el teixit empresarial de la comarca, alhora que han participat en diferents activitats socials per potenciar el vincle amb el seu entorn.
 
Quan falten pocs dies per tancar el programa, més d’un 75% dels joves participants han aconseguit una inserció laboral estable o han retornat al sistema educatiu per continuar amb la seva formació. Al mes de gener s’obrirà la inscripció de la nova edició del projecte Fem Arrels al Pallars Jussà que inclourà aquest cop formació en auxiliar de comerç i magatzem.

Així, els i les joves, entre 16 i 29 anys que vulguin participar en aquest projecte, a partir del dia 1 de gener ja es podran inscriure a través de l’Oficina Jove del Pallars Jussà i de l’associació Reintegra. Aquesta serà la sisena edició del programa al Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació