Dissabte, 27 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

ERC pregunta pels pilons del passeig de Tremp i l’equip de govern nega que els hagi baixat voluntàriament

L'ajuntament afirma que no hi ha hagut intenció de reobrir la circulació de vehicles a la rambla i assegura que un dels pilons estava avariat

Jordi Ubach Llorens Tremp | 21 de desembre de 2023 a les 10:08
Imatge d'un dels pilons de la rambla de Tremp baixat, aquest dimecres | TGE
El grup municipal d’ERC a l'Ajuntament de Tremp, a l'oposició, ha demanat explicacions a l'equip de govern per saber els motius pels quals els pilons que restringeixen el trànsit rodat en determinades zones de la ciutat han estat uns dies permanentment baixats.


En un comunicat emès a la premsa, els republicans es pregunten si aquest fet respon a motius tècnics o, per contra, "hi ha la voluntat del govern municipal de tornar a deixar-los a la lliure circulació de vehicles de forma permanent".

L'equip de govern, format pels set regidors de Compromís per Tremp, ha negat que hi hagi hagut voluntat de reobrir el trànsit rodat en determinats punts de la ciutat com la rambla Doctor Pearson, tal com es qüestionava el grup d'ERC.

En declaracions a Pallars Digital, el tinent d'alcalde, Jaume Catalan, ha assegurat que el passat divendres un dels pilons es va avariar, i que un cop s'ha resolt la incidència, aquest mateix dimecres s'ha donat l'ordre de tornar-los a activar tots. Aquest dijous els pilons del passeig tornaven a estar en funcionament.
 

El piló de la rambla pujat, aquest dijous al matí. Foto: TGE

 

Sense vehicles des de 2019

L'any 2019, amb la reforma integral de la rambla Doctor Pearson, l'emblemàtic passeig de Tremp es va tancar al trànsit. Va ser una mesura que va adoptar l'aleshores govern municipal -format per PDECat i ERC- per millorar el pas i la seguretat dels vianants i pacificar una de les zones amb més vida de la ciutat. Des de llavors, l’accés s’ha limitat al veïnat, als transportistes i als serveis d’emergències.

La reforma de la rambla no va estar exempta de polèmica, ja que va topar amb l'oposició frontal precisament de Compromís per Tremp, llavors a l'oposició. El grup socialista al·legava que l'obra estava causant "malestar" i "problemes de seguretat" entre els veïns, així com pèrdues econòmiques als comerciants.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació