Dissabte, 27 d'abril de 2024
denúncia

Aparten cautelarment al capellà de la Pobla acusat de robar diners a un usuari de la residència

El Bisbat d'Urgell ha obert una investigació interna per esclarir els fets i demana respectar la presumpció d’innocència

Pallars Digital La Pobla de Segur | 19 de desembre de 2023 a les 08:30
Entrada lateral de la Residència Nostra Senyora de Ribera | ACN
El mossèn de la Pobla de Segur denunciat per una suposada apropiació indeguda de diners d'un usuari de la residència de gent gran Nostra Senyora de Ribera, ha estat suspès cautelarment de les seves funcions, tal com avança Segre i ha pogut confirmar Pallars Digital.

 
Mentrestant, en un comunicat, el Bisbat d'Urgell manifesta que ha obert una investigació interna per esclarir els fets, i que col·laborarà amb la justícia "en tot el que sigui convenient". Alhora, però, des de la diòcesi demanen que sigui respectat "el dret que tota persona té a la bona fama i a la presumpció d’innocència".
 
Segons la denúncia feta als Mossos d'Esquadra, el capellà hauria retirat quantitats importants de diners de la llibreta del compte corrent del resident fins a deixar-la pràcticament buida.

 
En detectar aquest fet, des del centre residencial es van activar els mecanismes per esbrinar-ne el motiu i s'hauria restringit l'accés del mossèn a la residència de manera preventiva. Posteriorment, la família va presentar la denúncia a la policia catalana, on s'indica que després de la retirada reiterada de diners del compte, aquest pràcticament hauria quedat en números vermells.

Paral·lelament, els Mossos investiguen si el capellà pot haver fet servir la mateixa estratègia per fer-se, de manera irregular, amb els diners d'altres avis del geriàtric.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació