Dissabte, 27 d'abril de 2024
geologia

El Parc Natural de l'Alt Pirineu impulsa una georuta a la caldera volcànica d'Estac

Té un recorregut de quatre quilòmetres i permet observar les roques volcàniques que es van generar durant una erupció fa 300 milions d'anys

Pallars Digital Estac | 18 de desembre de 2023 a les 10:30
La nova georuta es va presentar dissabte al matí | Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Parc Natural de l'Alt Pirineu impulsa una nova georuta a la caldera volcànica d'Estac, al municipi de Soriguera. La nova ruta té un recorregut de quatre quilòmetres i permet observar les roques volcàniques que es van generar durant una súper erupció en un vulcanisme antic fa 300 milions d'anys.


La nova georuta, que s'ha presentat aquest passat dissabte al matí, pren partida des de l'aparcament de Soriguera, i consta de nou parades interpretatives que permeten observar les roques volcàniques des de la base fins el sostre de la caldera volcànica. Al llarg del camí també es pot observar la flora característica de la zona i uns paisatges de gran bellesa.
   
Així mateix, i per tal de facilitar la interpretació del vulcanisme durant l'itinerari, s'ha realitzat una guia geològica i diferents cartelleres i faristols. La ruta també es pot trobar a la plataforma Wikilok.

En l'elaboració de la ruta hi han col·laborat els veïns i veïnes d'Estac, l'Ajuntament de Soriguera, el Centre per a la Sostenibilitat Territorial i l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDEA) del Centre Superior d'Investigacions Científiques.
 
La creació d'aquesta georuta s'emmarca dins de les actuacions impulsades pel Parc Natural de l'Alt Pirineu per a la millora de la conservació de la geodiversitat i el patrimoni geològic, en línia amb l'Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació