Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Tremp supera l'Organyà i acabarà l'any a només un punt del liderat (3-1)

El CF Pobla torna a guanyar a Bellcaire després de quatre jornades (1-2) i el FC Rialp es desfà amb solvència del Linyola B (2-0)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 18 de desembre de 2023 a les 08:30
Els trempolins sumen quatre victòries consecutives | TGE
El CF Tremp es menjarà el raïm a només un punt del liderat de Tercera Catalana i amb bones sensacions de cara al 2024. Aquest diumenge els trempolins han sumat la quarta victòria consecutiva després de superar l'Organyà per 3 a 1 en un partit que es va posar de cara ben aviat. Al primer minut de joc, el retornat Jony obria la llauna, però els locals no van aixecar el peu de l'accelerador, desplegant un bon joc de combinació i una pressió alta.

Posteriorment, al 24, i en una escapada per banda esquerra, el jugador d'Isona rebia una falta clara dins l'àrea, alhora que es ressentia d'una possible lesió al turmell. Tot i que finalment la cosa va quedar en un ensurt, el capità Miki Sirvant va ser l'encarregat de la pena màxima i no va fallar, augmentant l'avantatge abans del descans.

El porter de l'Organyà rebutjant la pilota davant Codó Foto: TGE

A la represa, els d'Albert Segués no van abaixar el ritme en atac, i en defensa mantenien una gran solidesa gràcies a Javi González i Sergi Durany, mentre que Roger Farré dominava sota pals. Les múltiples ocasions de gol, però, no es van culminar amb èxit, i el Tremp va sumar una nova victòria des dels 11 metres. Al 54, una nova internada local era tallada pel rival amb falta dins l'àrea, i Jony no desaprofitava l'oportunitat.

A partir d'aleshores, l'atenció va centrar-se en el joc físic i en les diverses polèmiques propiciades, en part, pel col·legiat, que no va saber controlar des del primer temps. Els nervis van causar diversos moments de tensió, i el golejador Jony era expulsat amb vermella directa.

La manca de concentració en el joc, a més, va culminar en l'únic gol de l'Organyà al 79, quan el partit semblava més que dat i beneït. Malgrat tot, el CF Tremp continua imbatut al Pedrasanta, i un dels propòsits d'any nou sense dubte serà continuar igual d'encertats per aspirar al liderat.

El CF Pobla surt del pou

I després de quatre jornades en blanc i patint doloroses derrotes, el CF Pobla ha aconseguit sortir de la zona de descens. No ha sigut fàcil, però finalment els poblatans han pogut sumar una victòria al difícil camp del Bellcairenc. El partit, dur, no va ser apte per a cardíacs. I és que al Pobla les alegries gairebé sempre li venen acompanyades d'una dosi de realitat.

El gol poblatà no va arribar fins al minut 63, quan Miki Molleví no fallava des del punt de penal. Un quart d'hora després, però, els locals feien l'empat, i la por tornava a entrar al cos dels de Ramon Ordi. Afortunadament, i després de tantes setmanes sense sort, el desenllaç va ser favorable. Una bona jugada entre Miki i Uly Sánchez va permetre a aquest últim fer el gol de la victòria al minut 88. Un resultat que permet al CF Pobla sortir del pou i acabar l'any amb un respir. Per al 2024, però, caldrà millorar, i molt, si no es vol patir fins al final.

Els poblatans surten del descens amb un triomf vital. Foto: CF Pobla

Mentrestant, el FC Rialp també acaba l'any amb un triomf. Els del Pallars Sobirà rebien el Linyola B, que pujava reforçat amb jugadors del primer equip, especialment a la porteria. Els de Santi Fité, però, van trenar un molt bon partit, i els visitants només van poder fer mal durant els 10 primers minuts de joc.

Amb un equip ben arreglat i ordenat, els groc-i-negres van arribar al descans guanyant per 2 a 0 gràcies als gols de Josep Ferrando Josep Cervós. A la represa, tots pensaven que el Linyola sortiria més intens, amb ganes de retallar distàncies, però no va ser així. De fet, el Rialp va poder fer més gran el marcador, però el porter rival va fer unes cinc parades vitals. Així doncs, el Rialp entrarà al 2024 sent tercer a la classificació i dos punts per sota del segon.

Qui també acomiada el 2023 amb victòria és el CB Tremp A, que es va desfer amb solvència del Mollerussa per 73 a 49. Els de Diego Roldán va protagonitzar una bona arrencada, però van firmar un molt mal segon quart. A la segona meitat, els trempolins van començar a agafar el ritme, i amb un parcial de 25 a 6 al tercer quart van aconseguir trencar el partit.

Amb un balanç de sis victòries i quatre derrotes, el Tremp recupera les bones sensacions de cara a la segona volta. De moment, els de la capital són quarts, empatats a punts amb el tercer. Mentrestant, el segon equip no va poder fer res davant el Sícoris, i va caure per 29 a 67. Els visitants, un equip molt experimentat, van fer una pressió a tota la pista, i als locals se'ls va quedar el partit una mica gran.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1