Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

Junts vol replicar el model de manteniment de carreteres del Sobirà a la resta de comarques del Pirineu

Els representants juntaires a la Diputació de Lleida consideren que el Pla Pilot va ser un èxit i proposen destinar-hi 2,5 milions d’euros

Pallars Digital Pallars | 15 de desembre de 2023 a les 12:20
Uns operaris asfaltant una carretera pallaresa en una imatge d'arxiu | CCPS
El grup de Junts-Impulsem a la Diputació de Lleida vol replicar el model de manteniment de carreteres fet al Pallars Sobirà a la resta de comarques del Pirineu. Consideren que el Pla Pilot "va ser un èxit", i ara han proposat una moció per destinar 2,5 milions d'euros durant el 2024 a l'Alta Ribagorça, Pallars Jussà, l'Aran, Alt Urgell i Cerdanya.

 
Els recursos es traurien del romanent de què disposa la Diputació, de manera que, segons afirmen, no restaria recursos d'altres partides. Aquesta és una de les 10 propostes que Junts va fer per al Pressupost 2024 i que el govern provincial no va acceptar.
 
En aquest sentit, expliquen que les comarques de l'Alt Pirineu i Aran tenen, com a trets comuns, el baix pes demogràfic, la dispersió dels nuclis habitats o l'orografia que dificulta la mobilitat. Això fa difícil, diuen, la prestació de determinats serveis i el bon manteniment en la xarxa viària que, a més, té un cost més elevat respecte a les comarques de la Plana.

 
D'altra banda, exposen que els ajuntaments d'aquests territoris han de desplegar les mateixes competències que municipis amb major població i més recursos econòmics, però amb una major dificultat. I a totes les adversitats -apunten- s'hi ha sumat la desaparició dels Plans de Camins de la Generalitat de Catalunya, que aportava recursos per al manteniment dels camins. Tot plegat, lamenten, ha fet que el conjunt de camins i carreteres fessin "un retrocés de més de 20 anys".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació