Diumenge, 28 d'abril de 2024
Mai tant!

Leo Messi fent ruta per la Vall Fosca, possible gràcies a la intel·ligència artificial

L'Oficina de Turisme de la Vall Fosca comparteix una sorprenent imatge del futbolista argentí generada artificialment

Pallars Digital Vall Fosca | 15 de desembre de 2023 a les 10:25
Imatge artificial de Leo Messi fent senderisme a Filià | Turisme Vall Fosca
A ningú se li escapa que la Intel·ligència Artificial (IA) ha emergit com una força disruptiva, transformant la manera com consumim informació. Una de les àrees on la IA està deixant la seva empremta és també, i a banda de la generació automàtica de textos, la generació d'imatges, obrint noves possibilitats i desafiaments.

Qui ho ha volgut comprovar darrerament ha estat l'Oficina de Turisme de la Vall Fosca, que ha fet possible, gràcies a la IA, que Leo Messi es passegi per les muntanyes de Filià. La imatge l'han compartit a través de les seves xarxes socials i no ha deixat ningú indiferent. Veurem algun dia el futbolista argentí passejar per les nostres muntanyes?
 

 

Què és la Intel·ligència Artificial?

La IA consisteix en l'ús de sistemes informàtics per realitzar tasques que, fins fa poc, requerien la intervenció humana. La base de la IA és l'aprenentatge automàtic, que permet a les màquines millorar el seu rendiment mitjançant l'experiència i l'adaptació a noves dades

Els beneficis de la IA són evidents en diversos àmbits. En la medicina, les màquines poden analitzar grans quantitats de dades per diagnosticar malalties amb una precisió excepcional. En l'àmbit empresarial, la IA millora l'eficiència a través de l'automatització de tasques repetitives, permetent als professionals centrar-se en feines més creatives i analítiques.


Tanmateix, amb els avantatges vénen també reptes importants. La privacitat és una preocupació creixent, ja que la IA recull i processa una quantitat enorme de dades personals. Això planteja qüestions ètiques sobre qui controla la informació i com s'utilitza.

A més, la substitució d'ocupacions humanes per robots amb IA ha generat inquietuds sobre la pèrdua de llocs de treball i la desigualtat econòmica. La societat està cridada a abordar aquestes qüestions a mesura que la IA continua evolucionant.

En resum, la IA és una força transformadora que està remodelant la societat i l'economia. Amb el seu potencial per millorar la vida quotidiana, és essencial que els responsables polítics, els professionals i els ciutadans treballin junts per garantir que la IA sigui desenvolupada i utilitzada de manera responsable i ètica, també en el cas dels mitjans de comunicació.

Nota: Els darrers cinc paràgrafs d'aquest article han estat redactats, precisament, amb Intel·ligència Artificial, amb l'objectiu de fer conscient al lector de la potència d'aquesta nova eina. Des de Pallars Digital, no obstant, garantim que tots els nostres articles són redactats per periodistes.

 

 Llegeix més notícies curioses a la secció Mai tant! 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació