Dissabte, 27 d'abril de 2024
cinema

Nominats tres pallaresos als premis Gaudí per «El mestre que va prometre el mar»

Josep Rosell, Albert Val i Maria Armengol aspiren al guardó per a millor direcció artística, guió adaptat i disseny de vestuari

Pallars Digital Pallars | 13 de desembre de 2023 a les 10:00
Estatueta dels Premis Gaudí | M. Rovira / ACN
El Pallars també serà present a la 16a Gala dels Premis Gaudí. Tres pallaresos han estat nominats als guardons per la pel·lícula El mestre que va prometre el mar. Són el trempolí Josep Rosell, que aspira al de millor direcció artística; Albert Val per millor guió adaptat, i Maria Armengol, que optarà a l'estatueta per a disseny de vestuari. 

 
Així mateix, el film de Patricia Font ha obtingut tres nominacions més als guardons de l'Acadèmia del Cinema Catalana, que enguany s'atorgaran el 4 de febrer al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Per una banda, al premi a millor pel·lícula en llengua no catalana, a millor protagonista masculí per Enric Auquer, mentre que Patricia Reyes aspira al de millor maquillatge i perruqueria.
   
Les tres noves nominacions pallareses arriben poc després que Acadèmia de les Arts i les ciències cinematogràfiques d'Espanya també hagi nominat Albert Val i Maria Armengol per a la 38a edició dels premis Goya. Novament, Val, fill adoptiu d'Isona, podria guanyar l'estatueta a millor guió original, mentre que Armengol, amb arrels pallareses i casa a Orcau, va ser nominada també per a millor disseny de vestuari.

 
D'altra banda, el film ha rebut tres nominacions més per als Goya: la més important, el premi a millor actor protagonista per a Enric Auquer. A més, Luisa Gavasa aspira a guanyar el de millor actriu de repartiment, mentre que la pel·lícula també buscarà guanyar el premi a millor música original, que rebria Natasha Arizu. La gala del Goya se celebrarà el proper 10 de febrer a Valladolid.

Els Encantats opta a millor pel·lícula

Per un altre costat, un dels films que opta a millor pel·lícula als premis Gaudí és Els Encantats, d'Elena Trapé, que recordem, va ser rodada l'estiu de 2022 al poble d'Antist, al terme municipal de la Torre de Capdella, amb Aina Clotet, Laia Costa i Ainara Elejalde entre el repartiment.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació