Dissabte, 27 d'abril de 2024
oli

Aramunt serà seu de la primera Fira de l'Oli de Muntanya

L’objectiu de la mostra, que se celebrarà el 4 de febrer, és promocionar l’oli d’una de les poques zones on encara se’n produeix de manera artesanal

Pallars Digital Aramunt | 13 de desembre de 2023 a les 08:30
Joan Talarn i Marc Sans visitant el Molí de l'oli d'Aramunt aquest dimarts | Diputació de Lleida
El poble d'Aramunt, al municipi de Conca de Dalt, celebrarà el pròxim 4 de febrer la primera Fira de l'Oli de Muntanya. L'objectiu de la mostra serà promocionar l'oli d'una de les poques zones on encara es produeix de manera artesanal. El d'Aramunt, de fet, és un dels tres molins del Pallars Jussà, juntament amb el de la Vall de Barcedana i Llimiana, on els productors encara molen les olives.

 
Precisament, aquest dimarts el president de la Diputació de LleidaJoan Talarn, ha visitat l'Ajuntament de Conca de Dalt -on s'ha reunit amb el seu alcalde, Marc Sans- així com el mateix poble d'Aramunt i el local social de Claverol.
 
En aquest sentit, Talarn ha manifestat que el molí d'oli és una mostra "d'aposta per la singularitat econòmica local, sent aquestes unes de les explotacions oleícoles de muntanya més desconegudes". A més, apunta que la Diputació s’ha posat a disposició de l’ajuntament per ajudar en la promoció de la primera Fira de l'Oli de Muntanya.
 

Visita a Castell de Mur

Abans, i acompanyat del diputat provincial Marc Baró, Joan Talarn també ha visitat el municipi de Castell de Mur, on s'ha reunit amb el seu alcalde, Miquel López, i els regidors de la corporació. Entre altres aspectes, s'ha parlat d'una possible col·laboració entre el consistori i la Diputació de Lleida per finalitzar el desplegament de la fibra òptica als nuclis de Collmorter, Santa Llúcia i Vilamolat.
 

L'alcalde de Castell de Mur, Miquel López, parlant el president de la Diputació de Lleida. Foto: Ajuntament de Castell de Mur

 
També s'han tractat les diferents línies d'ajut que desplega la Diputació per a futurs projectes i inversions al territori. Posteriorment, de camí al Conjunt Monumental de Mur, la delegació ha pogut comprovar de primera mà els quilòmetres de carretera de titularitat local amb els quals compta el municipi i l'estat d'aquestes vies. 

Durant la visita al Castell de Mur i la Col·legiata de Santa Maria de Mur, el president de la Diputació de Lleida ha destacat la riquesa cultural, patrimonial i històrica d'un conjunt que, com la resta del municipi, explica la història del Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació