Dissabte, 27 d'abril de 2024
cultura

Més de 65.000 euros a 18 municipis i 6 EMD del Pallars per contractar propostes culturals

La nova línia d'ajuts del Departament de Cultura facilitarà la programació d'espectacles professionals d'arts en viu durant el 2024

Pallars Digital Pallars | 29 de novembre de 2023 a les 11:00
Al conjunt de Catalunya, la subvenció beneficiarà 413 micropobles | Govern
Un total de 18 municipis i 6 EMD del Pallars contractaran propostes culturals durant el 2024 gràcies al Departament de Cultura. Una nova línia d'ajuts facilitarà la programació d'espectacles professionals en viu, que compta amb un pressupost de 2,17 milions d'euros, dels quals més de 65.000 seran per a les comarques pallareses.

Per una banda, al Pallars Jussà, s'hi destinaran 39.600 euros, que es distribuiran entre aquells municipis que no superen els 1.000 habitants (tots menys Tremp, la Pobla de Segur i Isona i Conca Dellà), mentre que també se'n beneficiarà l'EMD de Sossís.
 
Per la seva banda, al Pallars Sobirà els ajuts escalaran fins als 46.167,55 euros, que es repartiran entre la major part dels municipis -tots menys Sort i Tírvia-, així com a les entitats municipals descentralitzades d'Ainet de Besan, Araós, Àreu, Tornafort i Isil i Alòs.

Al conjunt de Catalunya, la subvenció beneficiarà 413 micropobles. Del pressupost total, les comarques de l'Alt Pirineu i Aran rebran 191.607,36 euros. Amb aquesta nova línia de subvencions, el Departament vol fer arribar la cultura a tota la població de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat i potenciar el mercat d'artistes i espectacles de petit format.
 
A més, es busca reforçar el suport econòmic al món local per tal d'assegurar que la població de tot el país té accés a espectacles en viu de caràcter professional. Un fet que també enforteix els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació