Dilluns, 29 d'abril de 2024
gastronomia

El restaurant Fogony de Sort revalida l’estrella Michelin

L’establiment pallarès rep el guardó per 19è any consecutiu i es manté un any més com el referent gastronòmic a l’Alt Pirineu i Aran

Jordi Ubach Llorens Sort | 28 de novembre de 2023 a les 22:09
El restaurant Fogony manté la seva estrella Michelin | Slow Food
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimarts la Guia Michelin per al 2024 ha permès al restaurant Fogony de Sort conservar la distinció per 19è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó del l’Alt Pirineu. Així és, el Fogony és l’únic establiment del territori que disposa d’aquest reconeixement.

El Fogony ja és un clàssic en aquesta llista, la més prestigiosa de la indústria de la gastronomia mundial. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

Catalunya brilla amb força

Barcelona ha estat l'escenari escollit per la guia Michelin per fer l'entrega de les noves estrelles en el primer any de la guia d'Espanya en solitari, després de "divorciar-se" del Portugal que l'ha acompanyat fins ara.

Des d'aquest dimarts al vespre, 31 nous restaurants formen una nova constel·lació que ja brilla amb els seus companys veterans. Catalunya es manté com la regió de l'Estat amb més estrellats: amb el Quirat i Suto, que s'estrenen aquest 2024, ja en són 56.

Tot i al incorporació d'enguany del Disfrutar, només són cinc els restaurants catalans que compten amb la màxima distinció, set tenen dues estrelles i fins a 43, entre els quals el Fogony de Sort, estan a la categoria més baixa de la guia.

 Consulta aquí tot el llistat de guardonats amb Estrella Michelin


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació