Dissabte, 27 d'abril de 2024
literatura

Guardonats 13 alumnes del Pallars als 32ens premis Anton Navarro

El certamen de narrativa infantil i juvenil s'ha celebrat aquest diumenge al cinema Ribagorça del Pont de Suert

Pallars Digital El Pont de Suert | 27 de novembre de 2023 a les 10:48
Imatge de l'entrega de premis aquest diumenge al Pont de Suert | CNL
El cinema Ribagorça del Pont de Suert (l'Alta Ribagorça) ha acollit aquest passat diumenge una nova edició del premi de literatura Anton Navarro, adreçat als escolars de les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça. El jurat ha triat el millors treballs dels escolars de primària i secundària de 18 centres educatius de les tres comarques amb gairebé 200 contes preseleccionats

Familiars, amics, pares i mares dels finalistes i guanyadors han assistit al cinema per gaudir del lliurament de guardons, que ha comptat amb la presència de diverses autoritats, entre les quals la delegada del Departament de Cultura a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Noray, o l'alcaldessa del Pont de Suert, Iolanda Ferran

Al grup A, corresponent als alumnes de 1r i 2n de primària, el guanyador ha estat Els aventurers, de Teo Farré, de l'Escola Vidal i Abad de Vilaller. Al grup B, entre els alumnes de 3r i 4t, el premi ha sigut per a Nil Cánovas, de l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, pel relat Les ovelles i el xut. Mentrestant, al grup C (5è i 6è), el primer premi és per a Artau Dies, de l'Escola de Salàs, per Les petjades de la padrina.

Per la seva banda, al grup D, dels alumnes de 1r i 2n d'ESO, Valença Pes, del Col·legi Maria Immaculada de Tremp, ha sigut la guanyadora amb Una dona de muntanya, mentre que al grup E (3r i 4t), Àlex Bonet, de també del Col·legi Maria Immaculada, ha sigut el primer amb El Tic-Tac de l'amor. Finalment, pel que fa al grup F (Batxillerat i cicles formatius), el primer premi ha anat a parar a l'Institut Pont de Suert amb El pont del pont, de Noa Pallàs.

Pel que fa als finalistes pallaresos, hi trobem Maria Peró de l'Escola Vall Fosca en categoria A; Arlet Castells de l'Escola AESO d'Isona en el grup B; Mur García de l'Escola Els Raiers de la Pobla de Segur i Rita Escalona de l'Escola de Salàs en categoria C; Gamaliel López i Sandra Fernades de l'Institut de Tremp en el grup D; Laia Murgó també del centre trempolí en categoria E; i Ona Vilanova de l'Institut de Hug Roger III de Sort i Jan Monferrer de l'Institut de Tremp en el grup F.

El jurat de l’edició d’enguany va estar format per Gema Aler, com a representant de l'Alta Ribagorça; Paquita Llort, del Pallars Sobirà; i Margarida Miquel del Pallars Jussà. En acabar l’entrega es va projectar la pel·lícula Mòmies per a tots els assistents.

El premi Anton Navarro està organitzat conjuntament pels consells comarcals de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, i els serveis de català respectius, adscrits al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb l'objectiu de fomentar l'ús del dialecte ribargoçanopallarès.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació