Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

Les nevades obliguen a circular amb cadenes pel port de la Bonaigua

S'espera que les precipitacions persisteixin al voltant dels 1.500 metres, acompanyades de fortes ratxes de vent a tot el Pallars

Pallars Digital Alt Àneu | 22 de novembre de 2023 a les 08:30
Un vehicle circulant aquest dimecres al matí pel port de la Bonaigua | M. Lluvich / ACN
Les nevades de les últimes hores al nord del Pallars Sobirà estan obligant a circular amb cadenes al port de la Bonaigua des d'ahir dimarts a la tarda. La neu està dificultant la circulació en aquest tram de la carretera C-28, i les màquines llevaneus han hagut de començar a treballar de valent per netejar la via i fer-la transitable. En aquest enllaç pots consultar, al moment, l'estat del trànsit.


 
Mentrestant, tant el Pirineu com el Prepirineu estan en alerta per les fortes ratxes de vent previstes per aquest dimecres, i que segons el Servei Meteorològic de Catalunya poden superar els 90 quilòmetres per hora a les zones elevades, on el torb farà acte de presència. Durant aquesta matinada, per exemple, en llocs com Salòria s'han registrat ratxes de fins a 81,4 quilòmetres per hora.
 
 
D'altra banda, s'espera que les nevades persisteixin, amb una cota de neu situada al voltant dels 1.500 metres. Per sobre dels 2.000 s'han acumulat gruixos de fins a 30 centímetres, i en diversos indrets del Pallars, la neu ha canviat el paisatge en poques hores, com per exemple a Estany Gento (Vall Fosca).
 

Un vehicle circulant aquest dimecres al matí pel port de la Bonaigua. Foto: M. Lluvich / ACN


Mentrestant, les estacions d'esquí pallareses comencen a fregar-se les mans a mesura que s'acosta l'inici de temporada i la cota de neu continua baixant. En aquest sentit, Baqueira Beret treballa intensament per poder obrir entre 25 i 30 quilòmetres de pistes ja aquest proper dissabte 25 de novembre. Ho ha anunciat el director del complex, Xavi Ubeira, després que en les darreres hores hagin caigut a la zona entre 30 i 35 centímetres de neu nova.

És la primera base de neu, ja que la calor dels darrers dies i la falta de precipitacions encara mantenia el paisatge de color verd i marró. Ubeira ha dit que encaren la temporada amb “optimisme”, malgrat la sequera i la retallada de les subvencions a la producció de neu artificial anunciada fa uns dies pel Govern. L’estació ha fet enguany una inversió de prop de 13 milions d'euros i espera poder obrir fins a l’abril.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació