Dissabte, 27 d'abril de 2024
educació

Educació flexibilitzarà les polítiques educatives per adequar-les a la realitat del Pallars

La consellera Anna Simó ha visitat aquest dijous diversos centres educatius de Tremp, la Pobla de Segur i Sort

Pallars Digital Pallars | 16 de novembre de 2023 a les 14:30
Anna Simó visitant el Serveis Territorials d'Educació amb el seu director Ramon Jordana | Educació
La consellera d'Educació, Anna Simó, ha visitat aquest dijous els Serveis d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, amb seu a Tremp, per conèixer de primera mà el desplegament territorial que s'hi està realitzant des de la seva creació, el març de 2022. Simó ha estat rebuda pel seu director, el pallarès Ramon Jordana, just quan ha finalitzat la primera fase, centrada en els càrrecs de comandament, la Inspecció educativa territorial i la coordinació dels serveis educatius.

En les pròximes setmanes, es completarà la plantilla amb la segona fase de provisió de llocs de responsabilitat i de base. En total, els Serveis Territorials de l'Alt Pirineu i Aran comptaran amb una dotació de 35 professionals, de la qual ja s'ha cobert una àmplia majoria de places després de fer els processos de selecció corresponents.
   
La consellera també s'ha reunit amb l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i ha posat en valor l'aposta del Departament per aquest desplegament administratiu: "És molt important tenir uns serveis territorials propis, perquè l'Alt Pirineu i l'Aran tenen una especificitat molt diferent de la resta del país i unes necessitats diferents", ha afirmat.

En aquest sentit, ha apostat per "flexibilitzar" les polítiques generals educatives per adequar-les a la realitat geogràfica, climàtica i de distribució territorial. A continuació, la titular d'Educació ha visitat l'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars, a la Pobla de Segur, on s'ha reunit amb l'equip directiu, i posteriorment amb les direccions dels centres educatius dels dos Pallars i l'Alta Ribagorça i l'alcalde del municipi, Marc Baró.
 
A la tarda, Simó s'ha desplaçat fins a Sort, on ha visitat l'Institut Hug Roger III, l'Escola d'Hoteleria del Pallars i l'Escola Àngel Serafí Casanovas. Aquest divendres, Simó prosseguirà la seva visita territorial a l'Alt Pirineu i Aran, quan es desplaçarà a la Val d'Aran per fer presència en diversos centres i ajuntaments.
 
 

Trobada amb militants i càrrecs d'ERC

Paral·lelament, aquest dijous la consellera també s'ha trobat amb militants i càrrecs electes d'Esquerra Republicana al Pirineu. Durant la reunió, celebrada a la Pobla de Segur, s'han tractat temes com la problemàtica del finançament del transport no obligatori en municipis amb diversos nuclis de població; l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials i del desenvolupament de polítiques d’inclusió.

També es va posar de manifest la necessitat d’escoltar la realitat de cada territori a l'hora de decidir sobre la tipologia de jornada, intensiva o partida, així com en les possibilitats d’implementar les propostes d’educació a temps complet, en col·laboració amb les administracions locals.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació