Diumenge, 28 d'abril de 2024
Crim de Torallola

El Pallars Jussà fa sentir la seva ràbia i dolor pel feminicidi de Torallola

Unes 150 persones s'han concentrat aquest dissabte a la Pobla de Segur en protesta per la mort de la dona de 28 anys a mans de la seva parella

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 11 de novembre de 2023 a les 14:00
Durant l'acte s'ha guardat un minut de silenci en memòria de la víctima, la catorzena per violència masclista enguany a Catalunya | I. Gómez / ACN
Unes 150 persones s'han concentrat aquest dissabte al migdia davant l'Ajuntament de la Pobla de Segur per mostrar el seu rebuig al feminicidi ocorregut aquest estiu a Torallola, i que suposa la catorzena víctima per violència masclista aquest any a Catalunya. 

L'acte, convocat per l'Ajuntament de Conca de Dalt, ha aplegat veïns i autoritats del Pallars Jussà, que han mostrat el seu rebuig a la violència masclista i han recordat la víctima, de 28 anys, amb un respectuós minut de silenci. Aquest passat dijous, els Mossos finalment van confirmar la identitat de la víctima i que mantenia una relació amb el presumpte assassí. El consistori ha decretat un dia de dol per aquest dilluns.
 

Durant l'acte s'ha guardat un minut de silenci en memòria de la víctima. Foto: I. Gómez / ACN

 
En primer lloc, han pres la paraula dos membres del col·lectiu Feministes del Pallars Jussà. Han afirmat que "el Pallars no està exempt de violències masclistes" i que "és una feina i un compromís col·lectiu no seguir perpetuant-ho".

 
Per la seva banda, l'alcalde de Conca de Dalt, Marc Sans, ha manifestat que li agradaria que l'acte d'aquest dissabte "també servís perquè siguem més cada dia les persones que entenguem, respectem i defensem els valors feministes".
 
A la concentració també hi ha assistit la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha demanat "prendre consciència" del fet que enguany només s'hagin registrat dos mesos "sense haver de lamentar un feminicidi i plorar una dona". Per això, ha demanat una "societat combatent" i un procés "d'escolta activa" a les dones. 

El presumpte assassí, B.B., de 46 anys i originari de la Pobla, està en presó preventina i sense fiança des del 21 d'octubre, dos dies després de ser detingut pels Mossos com a possible autor dels fets.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació