Dissabte, 27 d'abril de 2024

Els albergs del Pallars Jussà també aportem

Article del propietari de l'alberg 'La Solana' de Salàs de Pallars, Agustí Béjar, referent a les dades inexactes de recaptació de la taxa turística

Opinió Pallars | 8 de novembre de 2023 a les 11:39
Imatge exterior de l'alberg de Salàs de Pallars | Alberg La Solana
Senyor director,

Segons les dades del Departament d'Economia que figuren a l'article que van publicar a Pallars Digital el passat dia 24 d'octubre referent a la taxa turística als Pallars, la recaptació dels albergs del Pallars Jussà és 0, mentre que els del Pallars Sobirà han recaptat 15.000 euros. La pròpia font explica que el criteri de protecció de l'anonimat de les instal·lacions justifica deixar les dades a zero, però és un criteri absurd si no s'aplica a totes les comarques.

Al Pallars Sobirà hi ha els mateixos albergs que al Pallars Jussà, i que ells figurin com a  aportadors i nosaltres no, crea un greuge comparatiu. Com que el nostre àmbit és tan reduït, algunes persones (bé, només tres) m'han recriminat que com a propietari d'un alberg no contribueixi a la recaptació.

He hagut d'aclarir-los que tot i que els menors de 17 anys no paguen, el meu alberg ha recaptat en aquests cinc anys (2017-2022) gairebé 5.000 euros. Si hi afegim els altres albergs de la comarca, estic segur que passem dels 15.000 euros. En fi, que sàpiga tothom que al Pallars Jussà també aportem.

Gràcies pel vostre temps i per la vostra feina. Només volia fer-vos partíceps de l'anècdota. 

Agustí Béjar
Propietari de l'alberg de Salàs
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació