Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

Denuncien dos persones per utilitzar trampes il·legals per caçar mamífers a Alt Àneu

La utilització i tinença d'aquests paranys és un delicte penat amb fins a dos anys de presó i la retirada del permís de caça per un màxim de tres anys

Pallars Digital Pallars Sobirà | 7 de novembre de 2023 a les 14:30
L'ús d'aquesta trampa causa patiment als animals i suposa un perill per a les espècies protegides, com ara l'os bru | Agents Rurals
Efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals han denunciat dos persones al Pallars Sobirà per maltractament animal i tinença i utilització de llaços (paranys no selectius prohibits) per capturar mamífers de grans dimensions dins la Reserva Nacional de Caça d'Alt Pallars, una zona molt freqüentada per ossos bruns.

Arran de la localització d'un gran nombre de llaços instal·lats en el terme municipal de l'Alt Àneu, que segons ha pogut saber Pallars Digital rondava la quinzena i de mides diferents, els agents van obrir una investigació que ha finalitzat amb la identificació i denúncia de dos persones per la utilització i tinença d'aquests paranys i per maltractament animal.
 
Segons el Codi Penal la utilització i tinença d'aquests paranys és un delicte penat amb fins a 2 anys de presó i la retirada del permís de caça per un màxim de 3 anys. Per altra banda, el delicte de maltractament animal pot comportar condemnes de fins a 18 mesos i inhabilitació per a la tinença d'animals de fins a quatre anys, en el cas de mort. A més, s'obren diligències per altres fets relacionats que comportaran diferents denúncies administratives.
 
Els rurals subratllen també el perill que suposa la utilització d'aquest art de caça indiscriminat i il·legal. Els llaços, a més de capturar, mutilen i maten amb patiment mamífers les 24 hores del dia, tal com es pot comprovar al vídeo fet públic pels Agents Rurals a les xarxes socials, adjuntat sobre aquestes línies.

Es dona la circumstància que l'espai on actuaven les dues persones denunciades està inclòs dins de la zona on hi ha detectada presència permanent d'os bru, espècie considerada en perill d'extinció i de la qual es fa un seguiment des de l'administració.
 
Des d'Agents Rurals es fa una crida a la ciutadania per tal que informin sempre que trobin aquestes trampes i no les toquin. En cas de trobar aquests paranys, cal posar-se en contacte amb el Cos d'Agents Rurals a través del 112 o el 93 56170 00.

L'Alt Pallars és la reserva nacional de caça més gran de Catalunya. Les reserves nacionals són territoris geogràficament delimitats per promoure, fomentar, conservar i protegir espècies de fauna autòctona. Estan situades en zones de muntanya de gran qualitat ecològica i paisatgística i amb fauna molt característica i del màxim interès, tant pel que fa a espècies cinegètiques com protegides.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació