Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Pobla supera el CF Tremp i s'endú el «clàssic» pallarès a casa 16 anys després (3-1)

El FC Rialp cau per primera vegada aquesta temporada contra el Verdú Cercavins (0-3)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 6 de novembre de 2023 a les 08:30
Els gols d'Uly, Miki Molleví i Albert Soto van donar la victòria als poblatans | Ariadna Cabrero
Un derbi és un derbi, i hi pot passar de tot. I si és el clàssic del Pallars, encara més. El CF Pobla va endur-se la victòria contra l'etern rival, el CF Tremp, en un partit dels que més agrada, amb màxima intensitat i respecte. L'inici va ser tranquil, igualat, carregat de calma tensa, i sense que els dos equips trobessin la seva millor versió.

Al minut 24, però, Uly s'escapava i aprofitava una mala sortida del porter per obrir la llauna per als poblatans. Així i tot, el Tremp no va deixar de pressionar, però la veterana defensa local va impedir que cap jugada de perill arribés a bon port. A les portes del descans, el Pobla aconseguia combinar bé la pilota, i una centrada d'Albert Turch era aprofitada per Miki Molleví per clavar el segon gol.

Aleix Jové, amb la pilota, va ser un dels pilars del Pobla. Foto: Ariadna Cabrero

A la represa, canvi de guió. Els trempolins prenien la iniciativa i sumaven esforços en atac. Al 47, Albert Gironès rematava una gran passada aèria del capità Miki Sirvant per retallar distàncies i posar la por a les files dels locals. Cap dels conjunts va abaixar els braços i el partit quedava més que obert.

Tanmateix, quan l'empat del Tremp semblava l'opció més probable, Albert Soto aprofitava un rebot de la defensa trempolina per engaltar la pilota i col·locar-la a l'esquerra de la porteria dels de la capital del Pallars Jussà. A partir d'aleshores, el partit va ser un autèntic estira-i-arronsa, amb el Tremp intentant retallar el desavantatge a la desesperada. La seriositat i la bona defensa, però, van ser els pilars d'un Pobla que aquest diumenge va ser millor, i es va endur el clàssic per 3 a 1 en un camp ple de gom a gom. Els poblatans no guanyaven el derbi pallarès en lliga com a locals des del 2007.

Podeu escoltar la retransmissió sencera del partit a càrrec del l'equip del Tremp en Joc de Ràdio Tremp:

Primera derrota del Rialp

Per la seva banda, l'altre equip del Pallars, el FC Rialp, va patir la primera derrota de la temporada a casa contra el Verdú Cercavins, que ara és més líder de Quarta Catalana. En un partit igualat, els de l'Urgell s'avançaven al minut 10 i ampliarien la distància fins al 75. Els visitants van ser forts al contraatac, i al darrer minut de joc sentenciaven amb el tercer gol.

Mentrestant, en bàsquet, el primer equip del CB Tremp va sumar una nova victòria, en aquest cas a domicili, contra l'Alpicat. Els trempolins van ser superiors durant la primera meitat, i malgrat que al tercer quart els locals van ser millors, els de Diego Roldán van aconseguir mantenir l'avantatge i es van acabar imposant per 62 a 73

En l'altra cara de la moneda, el segon equip del club continua sense trobar la victòria, i dissabte va caure a casa del CENG d'Artesa de Segre per 65 a 40. En un duel amb poca anotació, els de la Noguera no es van deixar sorprendre pels pallaresos, que van anar a remolc durant tot el partit.

Finalment, el primer equip del Pàdel Pallars s'ha retrobat amb la derrota després de moltes jornades triomfals. Els pallaresos van perdre per 2 a 1 a casa de la Serreta de Borges. Així i tot, l'equip és primer amb dos punts de marge sobre el segon classificat.

El cap de setmana del 25 i 26 de novembre, el Pàdel Pallars jugarà la fase prèvia a Lleida, on intentarà guanyar un bitllet per representar la província al quadre final de la Copa Catalunya que es disputarà a Barcelona. L'equip B, per la seva banda, va haver de suspendre el partit contra l'Urban la Seu a causa de la pluja.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1