Diumenge, 28 d'abril de 2024
medi natural

Entra en vigor la regulació d'accés a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Des de l'1 de novembre fins al 31 de maig, la circulació motoritzada està restringida excepte per als veïns, serveis públics i vehicles autoritzats

Pallars Digital Pallars Sobirà | 3 de novembre de 2023 a les 08:30
La normativa vol evitar accidents i garantir la tranquil·litat de la fauna amenaçada | PNAP
Aquest dimecres 1 de novembre ha entrat en vigor la regulació d'accés a la Vall de Santa Magdalena, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Així doncs, fins al 31 de maig, la circulació motoritzada en aquesta zona natural, situada entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, està restringida a excepció dels veïns, serveis públics i vehicles autoritzats.
   
Aquesta regulació es du a terme amb l'objectiu de conservar els vials, evitar els accidents causats per la neu o el gel, així com per garantir la tranquil·litat de la fauna amenaçada durant els períodes d'hibernació i reproducció. Per vetllar pel compliment d'aquesta normativa, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra realitzaran diversos controls.

La prohibició del trànsit de vehicles motoritzats en territori del Parc Natural de l'Alt Pirineu no ha estat mai una gestió senzilla. Molts usuaris se salten la mesura i fins i tot, en ocasions, els conflictes han arribat a les mans. És el cas de l'agressió que es va produir el passat estiu per part d'un motorista a un vigilant del parc a la Vall de Bonabé.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació