Diumenge, 28 d'abril de 2024
música

Soriguera es prepara per a la 1a edició dels «Concerts de la Baronia»

El cicle tindrà lloc els dies 1, 3 i 4 de novembre als pobles d'Arcalís, Escós i Estac

Pallars Digital Soriguera | 30 d'octubre de 2023 a les 15:30
Vista del poble d'Estac | Ara Lleida
Els pròxims dies 1, 3 i 4 de novembre els pobles d'Arcalís, Escós i Escàs acolliran la primera edició del Festival de Música Els Concerts de la Baronia. El cicle té com a objectiu donar a conèixer la història d'aquests tres nuclis del municipi de Soriguera, que fins a principis del segle XIX van formar part de la Baronia d'Estac, sota la jurisdicció dels ducs d'Híxar, de Terol.

D'altra banda, el festival també vol acostar la música a uns petits pobles allunyats dels circuits culturals, a la vegada que nous talents emergents dins del món de la música puguin començar a donar-se a conèixer. Tots els grups que participen en aquest festival han estat formats en la Fundació del Conservatori del Liceu.

L'entrada a tots aquests concerts és gratuïta, i es tracta d'una iniciativa de caràcter privat que compta amb el suport de l'Ajuntament de Soriguera i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, entre d'altres. Es tracta d'una evolució del cicle de concerts de música clàssica Sons de Tardor, que tenia lloc al municipi des del 2006.

Així doncs, els Concerts de la Baronia són una aposta ferma per la música de qualitat portada a indrets recòndits, i mostrant com en petits llocs poden esdevenir-se moments irrepetibles amb la voluntat de promoure i reivindicar la cultura d'alt nivell en pobles d'alçada on el despoblament massiu va fer furor durant els anys setanta del segle passat.
 

Programa d'actes

El dimecres 1 de novembre, a les 20h, a l’església parroquial de Sant Lliser d’Arcalís, el Trio Luar, que ha crescut en les aules del Conservatori Superior Liceu, presentarà temes i arranjaments propis de bossa i samba inspirats en grans referents del passat, com Jobim, Joao Gilberto i Vinicius de Morals, així com d’artistes contemporanis com Rosa Passos, María Rita i Chico Pinheiro. Els intèrprets seran Natalia Delgado (veu), Ricardo Urquiza (guitarra) i Adrià Pinto (baix).

El divendres 3 de novembre, a les 20h, a l’església parroquial de Sant Esteve d’Escós, el Duo Paralelo, format pels guitarristes Jorge Cruz, que va cursar el Màster en Ensenyaments Artístics en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània, Guitarra, amb el professor Guillem Pérez-Quer, i l’alumna de grau Andrea Barato, oferirà una actuació.

Finalment, el dissabte 4 de novembre, a les 20h, a l’església parroquial de Sant Marçal d’Estac, actuarà el Trio Korena, que es va formar l’any 2020 al Conservatori Superior Liceu sota la tutela de la pianista Catherine Ordronneau. El trio el formen Cristina Parés (violí), David Carmona (clarinet) i Neus Sánchez (piano).


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació