Dissabte, 27 d'abril de 2024
crim de torallola

Una quarantena de persones a la Pobla de Segur mostren el seu rebuig a l'assassinat d’una dona a Torallola

El col·lectiu feminista La Geganta Desperta lamenta en un manifest el silenci de les institucions

Pallars Digital La Pobla de Segur | 30 d'octubre de 2023 a les 10:00
Imatge dels concentrats davant l'Ajuntament de la Pobla de Segur | La Geganta Desperta
Una quarantena de persones es van concentrar divendres a la Pobla de Segur per mostrar el seu rebuig al crim d'una dona trobada morta a Torallola fa una setmana. En un comunicat, el col·lectiu feminista La Geganta Desperta exposa que el fet -pel qual s'ha detingut un home, ara en presó provisional- és una notícia que "ens omple de ràbia, tristor i impotència, alhora que reafirma la lluita transfeminista dins el Pallars".

 
D'altra banda, des del col·lectiu critiquen el paper de les institucions, lamentant que no s'hagi decretat cap dia de dol, cap mostra de suport o comentari. En aquest sentit, exposen que "estan massa ocupades en decidir si ha estat un homicidi o bé un feminicidi". A més, manifesten que massa vegades han sentit afirmacions com "això aquí dalt no passa", però argumenten que "aquesta repugnant notícia realment demostra que aquest pensar queda obsolet".
 
Així mateix, el comunicat de La Geganta Desperta critica la "rumorologia" que qüestiona la veracitat dels fets "senzillament per com era la víctima o per coses que feia en el seu dia a dia". Uns comentaris, assenyalen, que l'únic que fan és "posar la responsabilitat sobre la víctima i allunyar el punt de mira d'on realment cal posar-lo".

"Cal tenir molt clar que l’important és que és una altra dona assassinada", afirmen. En aquest sentit, lamenten també el "silenci" davant d'aquests fets quan, en canvi, "quan apareixen pintades feministes a les parets dels carrers, les mateixes institucions no perden ni un segon en posicionar-se públicament en contra, i fins i tot en emprendre mesures legals", exposen.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació