Dimarts, 28 de maig de 2024
transport públic

«Gent de poble» demana al Consell del Sobirà que posi en marxa línies de transport a la demanda a les tardes

La formació del municipi de Sort considera que aquest servei facilitaria l'accés dels joves a activitats d'oci o educació

Pallars Digital Sort | 27 d'octubre de 2023 a les 08:00
Una parada de bus al Pallars Sobirà | Gent de poble
La formació Gent de poble ha entrat una instància al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per demanar que es posin en marxa línies de transport a la demanda a les tardes arreu de la comarca, d'acord amb les demandes dels respectius municipis. En el cas del de Sort, sol·licita tres línies noves de tarda per garantir, d'aquesta manera, servei de transport a la demanda de dilluns a divendres sigui en horari de matí o de tarda.

Per a Gent de poble, és especialment important dur a terme el servei el divendres a la tarda, en tant que s'ha posat en marxa el servei d'Espai Jove a Sort. Amb aquest, doncs, es garantiria que els membres d'aquest col·lectiu que viuen als nuclis agregats puguin participar-hi i retornar al seu poble amb transport públic.
 
En concret, pel municipi de Sort, el grup demana activar un servei de retorn a casa els dilluns, dimecres i divendres a les 20h del vespre a les línies de Sort-Llessui i Sort-Batlliu. La formació ha argumentat que en zones rurals hi ha en l'actualitat uns sistemes de transport públic "molt limitats i, de vegades, quasi inexistents". Un fet que pot provocar, diuen, un cert "aïllament" sobre diversos sectors de la societat, que poden no tenir accés als mitjans de transport privat.

Actualment, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà presta el servei de transport a la demanda i en concret hi ha actives una vintena de línies arreu de la comarca, pràcticament totes en horari de matí. Per aquest motiu, Gent de poble demana activar-ne a la tarda.

Els horaris i la freqüència de pas actual del servei de transport a la demanda està pensat principalment perquè els veïns del municipi puguin acudir al mercat setmanal de Sort i a realitzar analítiques de sang al CAP, però Gent de pobla alerta que no dona resposta a altres necessitats reals que té la població, ja sigui lúdiques o educatives, entre d'altres.
 
Un exemple és l'assistència i participació en altres serveis i equipaments municipals o privats oberts en horari de tarda, com pot ser la biblioteca municipal, el casal cívic, l'Escola Oficial d'Idiomes, el pavelló d'esports Sort o l'Espai Jove.

Així mateix, Gent de poble argumenta que hi ha molts menors residents a nuclis agregats que fan activitats extraescolars a Sort en horari de tarda, fet que implica que moltes famílies hagin de dur a terme diversos desplaçaments per atendre aquesta necessitat dels seus fills i filles amb vehicle privat.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació