Dissabte, 27 d'abril de 2024
renovables

L'Hospital del Pallars comptarà properament amb plaques solars fotovoltaiques

Aquest dimecres s'han adjudicat els treballs d'instal·lació amb l'objectiu de reduir el consum al centre hospitalari

Pallars Digital Tremp | 26 d'octubre de 2023 a les 09:30
L'Hospital del Pallars, a Tremp, en una imatge d'arxiu | Hospitals sense fum
L'Hospital del Pallars de Tremp començarà a instal·lar -juntament amb el Santa Maria de Lleida- plaques solars fotovoltaiques durant les properes setmanes amb l'objectiu de contribuir a la sostenibilitat mediambiental. La instal·lació ha estat adjudicada aquest dijous a l'empresa Jorfe Instal·lacions per un import de gairebé 225.000 euros i en els pròxims dies es formalitzarà el contracte.

El Departament de Salut està totalment compromès amb la iniciativa del Govern d'instal·lar energies renovables i disminuir consums i, per això, aposta per la sostenibilitat mediambiental i per les energies fotovoltaiques al voltant del sistema de salut. Actualment, a la Regió Sanitària Lleida disposen de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum els centres d'atenció primària (CAP) d'Artesa de Segre i Cervera i està previst que arribin a una vintena de CAP més.
 
En una primera fase es preveu instal·lar-ne als CAP Eixample, Bordeta-Magraners, Balàfia-Pardinyes-Secà de Sant Pere, Primer de Maig i Rambla Ferran de Lleida, així com als CAP Tàrrega, Alcarràs, Bellpuig, Agramunt i La Granadella. Més endavant arribaran al CUAP Prat de la Riba, els CAP Cappont i Onze de Setembre de Lleida, el CAP les Borges Blanques, Almacelles, Seròs i Balaguer. També està previst que ja n'incorpori el futur CUAP de Mollerussa. Una fase posterior es planteja per als hospitals de l'ICS, entre ells l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

A més, l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida compta també des del gener d'aquest any amb plaques fotovoltaiques. En total són 384 mòduls solars que aporten el 31% de l'energia que consumeix el centre. Aquest conjunt de mesures s'emmarquen amb la política del Govern d'integrar tota la infraestructura pública de generació renovable i unificar-ne la gestió. La instal·lació de les plaques solars contribueix a la seguretat i la garantia de subministrament, redueix el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l'exterior.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació