Dissabte, 27 d'abril de 2024
emergències

L'acadèmia de Talarn acull exercicis pràctics de 225 components de la Unitat Militar d'Emergències

Autoritats del Pallars Jussà han assistit a una jornada de maniobres-pràctiques de rescat urbà i de lluita contra incendis forestals

Pallars Digital Talarn | 26 d'octubre de 2023 a les 08:27
Un membre de la UME fent una demostració amb un gos de rescat ensinistrat | Subdelegació del Govern
Les instal·lacions de l'acadèmia militar de Talarn acullen aquests dies tot un seguit de maniobres i exercicis pràctics d'ensinistrament i perfeccionament per part de 225 membres del 4t Batalló d'Intervenció en Emergències (BIEM) de la Unitat Militar d'Emergències (UME), amb seu a Saragossa. 

Coincidint amb aquestes pràctiques, aquest dijous ha tingut lloc una jornada oberta a les institucions del Pallars Jussà amb la finalitat, tal com ha explicat el coronel director de l'acadèmia, Ángel Francisco Rodríguez, de "fomentar les relacions de proximitat amb les persones i les institucions més properes i donar a conèixer les capacitats d'intervenció de l'UME en situacions de risc per a la ciutadania".
 

Pràctiques de la UME a l'acadèmia de Talarn. Foto: Subdelegació del Govern

 
A la jornada hi han assistit representacions dels ajuntaments de Talarn, Tremp i la Pobla de Segur, del Consell Comarcal del Pallars Jussà, de la Policia Local i dels Bombers de Tremp, que han seguit les explicacions sobre l'UME a càrrec del tinent coronel Cap del 4t Batalló de la unitat desplaçat a l'Acadèmia, Joaquín Nuñez.

Posteriorment, el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, i les autoritats han assistit a una demostració pràctica sobre exercicis relacionats amb rescat urbà, rescat subaquàtic, de lluita contra incendis forestals i de rescat de persones amb gossos ensinistrats.

 

Col·laboració de l'UME en situacions de greu risc o catàstrofes

L'UME, creada l'any 2005 i integrada actualment per més de 3.500 membres distribuïts en cinc Batallons d'Intervenció en Emergències, un d'ells el que té seu a Saragossa, i que dona cobertura en situacions d'emergència a comunitats autònomes com Catalunya.
 
La col·laboració amb els cossos d'emergència a la província de Lleida es va dur a terme, per exemple, a les inundacions de Vielha el 2013, a l'incendi de la zona de Ribera d'Ebre el 2019 i la més recent, el 2022, als incendis d'Artesa de Segre i al municipi d'Olius, al Solsonès, on van participar més de 300 efectius de la UME amb base a Saragossa i València.

Alguns dels membres d'aquest Batalló de l'UME participants en les pràctiques a l'AGBS han format part recentment del contingent d'intervenció espanyol en el terratrèmol al Marroc del passat mes de setembre.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació