Dimecres, 1 de maig de 2024
crim de torallola

Què en sabem fins ara del crim de Torallola?

El feminicidi i la identitat de la víctima han estat confirmats per les proves d'ADN, mentre que el detingut guarda silenci des de la presó

Pallars Digital Torallola | 9 de novembre de 2023 a les 14:28
Exterior de la zona d'horts de Torallola on va ser trobat el cadàver d'una dona | ACN
La troballa del cadàver d'una dona en un hort de Torallola, al municipi Conca de Dalt, i la detenció del principal sospitós, el dijous 19 d'octubre a la Pobla de Segur, han centrat l'actualitat de successos al Pallars durant . El cas encara té més incògnites que certeses. Tanmateix, això és el que sabem fins ara del crim de Torallola.

 

Els fets

El dijous 19 d'octubre, els Mossos d'Esquadra detenen un home de 46 anys a la Pobla de SegurB.B. Se l'acusa d'assassinat després que la policia catalana descobrís unes restes cadavèriques humanes sota unes peces de formigó en una zona d'horts del poble de Torallola, al municipi de Conca de Dalt.

La troballa va ser possible després que la investigació s'iniciés arran de diverses informacions que van alertar els Mossos d’Esquadra sobre una dona que podria trobar-se desapareguda, tot i que no hi havia denúncia per desaparició.


 
 

La víctima: confirmada

La primera de les incògnites, ja resolta. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que la víctima és una dona de 28 anys, originària de l'àrea metropolitana de Barcelona, que feia anys que residia al Pirineu, i en concret i darrerament al Pallars. Segons els investigadors, la víctima estava desapareguda des del mes de maig, i en el moment del crim mantindria una relació sentimental amb el pressumpte assassí.

 

Assassinat masclista

Amb els resultats oficials d'ADN ja confirmats i també la relació entre acusat i víctima, els Mossos també han determinat que es tracta d'un assassinat masclista. Ara bé, els investigadors també hauran de determinar si la mort violenta de la dona va ser premeditada, o bé si es va tractar d'un homicidi, per tant, si el presumpte autor dels fets va matar de manera fortuïta. 

 

L'acusat no respon

Preguntes com la relació entre acusat i víctima podrien ser contestades pel mateix detingut, que es troba en presó provisional, comunicada i sense fiança per ordre del Jutjat de Tremp. De moment, però, l'acusat per mort violenta -amb nombrosos antecedents policials i estades a la presó- guarda silenci entre reixes. Segons Segre, la família del detingut té una casa a Torallola, on podria haver-se comès el crim.

A la seva esquena té, com dèiem, diversos antecedents. Tal com explica el rotatiu lleidatà, l'agost del 2009 va ser detingut per atracar un banc a Benavarri i endur-se 40.000 euros. Anys abans, el gener del 1995, quan només tenia 17 anys, va ser condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per un delicte de tràfic de drogues.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació