Dissabte, 27 d'abril de 2024
comerç local

El Jussà aprofundeix en el valor de la cooperació per al desenvolupament de la comarca

Des de l'Ajuntament de Tremp s'han programat dos jornades que interpel·len els sectors econòmics de la comarca per millorar l'atractiu del territori

Pallars Digital Tremp | 17 d'octubre de 2023 a les 10:45
Imatge de la jornada celebrada a Tremp | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp, a través del projecte #FemPallars, ha convocat dues jornades tècniques adreçades a associacions i professionals dels sector comercial i de serveis, així com d'altres, com el sector turístic o l'industrial. L'objectiu general de les jornades és incidir en la capacitat del territori a l'hora d'atraure nous emprenedors i empreses, així com reforçar el sector comercial i de serveis.

La primera sessió va tenir lloc el passat 26 de setembre a l'Epicentre de Tremp i va tractar sobre el paper de les associacions en els entorns rurals. Hi van participar la Federació de Comerç de la Selva, que agrupa vuit associacions de comerciants, i l'Associació de Comerç i Turisme de la Vall de Camprodon, que lidera un projecte molt transversal posant el focus en el turisme.

La trobada va comptar amb la presència de representants d'associacions com Oli del Pallars, APAT Pallars Jussà, la Xarxa de Dones Emprenedores o el Comerç Associat de Tremp, així com alguns representants d'associacions sense ànim de lucre que amb la seva activitat ajuden a dinamitzar l'economia local, com Lo Podall o l'Associació fotogràfica del Pallars.

En aquesta sessió es van abordar qüestions com el disseny i la implementació de plans estratègics adequats al territori on es desenvolupen i la importància de la cohesió interna així com la comunicació amb el sector públic.

La segona sessió, que anirà sobre els avantatges de la cooperació empresarial per a la reactivació econòmica, tindrà lloc a la Pobla de Segur el dia 24 d'octubre i hi participaran tècniques de desenvolupament local del Consell Comarcal del Moianès i del Consorci del Moianès de les àrees de Serveis a les Persones, Empresa i Dinamització Turística i Comercial.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació