Dissabte, 27 d'abril de 2024
arbres

La Pobla tala 49 arbres de l'estació per garantir la seguretat a les vies del tren

L'ajuntament té previst replantar la zona després que els pollancres amenacessin de caure

Pallars Digital La Pobla de Segur | 17 d'octubre de 2023 a les 12:00
Imatge d'un dels arbres talats al costat de l'estació de tren | TGE
L'Ajuntament de la Pobla de Segur està a punt de finalitzar la tala de 49 pollancres del carrer Camp de la Sala, situats en paral·lel a les vies de l'estació de tren. L'actuació s'ha realitzat després que diverses inspeccions fetes per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) advertissin que els arbres suposaven un risc alt per a la seguretat.

Els pollancres mesuraven més de 20 metres i es trobaven a menys de cinc metres de la plataforma de la via. A més, indica el consistori, presentaven "inclinacions progressives" cap a la infraestructura ferroviària.
 
La tala s'ha allargat durant dues setmanes, i no s'ha produït cap afectació en el servei de trens, tot i que durant aquest temps sí que s'ha hagut tallat el carrer. D'altra banda, l'ajuntament té previst replantar la zona després que s'arrenquin les soques dels pollancres.

Consultat per Pallars Digital, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, explica que encara no tenen decidit quin tipus d'arbres plantaran, però exposa que segons un informe d'FGC, aquests hauran de tenir una capçada més gran per tal que pugin fer més ombra. Així mateix, ha avançat que es col·locaran de manera més separada i que no seran tan alts com els anteriors.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació