Dissabte, 27 d'abril de 2024
ramaderia

Els ajuts extraordinaris de l'Estat per sequera arribaran a uns 150 ramaders del Pallars

L'import supera els 5,8 milions d'euros en el conjunt de la demarcació, un 35% del total d'ajuts que rep Catalunya

Pallars Digital Pallars | 13 d'octubre de 2023 a les 08:47
Un ramat de vaques d'una explotació ramadera al Pallars | TGE
Els ajuts extraordinaris del Ministeri d'Agricultura per sequera arribaran a més de 800 ramaders de la demarcació de Lleida, dels quals uns 150 són del Pallars, segons la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Aquestes ajudes tenen com a objectiu compensar les pèrdues i l'increment de costos de producció provocats per la falta de pluges en determinades zones i també les conseqüències derivades de la guerra a Ucraïna.

En el conjunt de la demarcació de Lleida, l'import supera els 5,8 milions d'euros, un 35% del total d'ajuts que es destina a Catalunya, on el conjunt de beneficiaris és de 2.380 i els ajuts pugen fins els 16,6 milions. En el conjunt d'Espanya, són un col·lectiu de 70.267 ramaders amb un import global de 332,31 milions d'euros

Aquesta ajuda extraordinària es concedeix d'ofici als beneficiaris, productors de carn de boví (vaques nodrisses), d'oví i de cabrum, així com de llet de vaca, ovella i cabra, que hagin estat beneficiaris d'ajuts associats a la ramaderia amb base a la sol·licitud de la PAC 2022.

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha visitat una explotació ramadera a Vallfogona de Balaguer (la Noguera) i ha volgut posar en valor la importància d'aquests ajuts per compensar la greu situació d'agricultors i ramaders davant l'escassetat de pluges i la sequera prolongada en el temps, situació a la que cal sumar la situació complexa que s'arrossega en el sector primari arran de la invasió d'Ucraïna.

A la resolució ministerial, els ajuts previstos preveuen per a vaca de carn, 143,48 euros; per a ovella i cabra de carn, 15,89 euros; per a vaca de llet, 52,12 euros; i per a ovella i cabra de llet, 8,66 euros. L'ajut es concedeix quan l'import a percebre resulti igual o superior als 200 euros.

En el cas dels productors de llet de vaca s'estableix un màxim de 725 animals subvencionables per beneficiari. Els productors de vaques nodrisses percebran el 100% de l'import unitari per a les 250 primeres vaques, i un 50% per a la resta del cens. Pel que fa als productors d'ovelles i cabres, percebran el 100% dels imports respectius per als primers 2.000 animals, i el 50% per a la resta del bestiar elegible.
 

José Crespín, durant la visita a l'explotació ramadera. Foto: Subdelegació del Govern



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació