Dissabte, 27 d'abril de 2024
Muntanyisme

Kilian Jornet culmina a la Pica d'Estats un repte sobrenatural: 177 cims de més de 3.000 metres en vuit dies

L'atleta cerdà ha fet més de 485 quilòmetres i ha acumulat un desnivell de més de 43.000 metres, en més de 155 hores d’activitat física

Pallars Digital Pica d'Estats | 12 d'octubre de 2023 a les 08:57
Kilian Jornet, dalt de la Pica d'Estats, un cop culminada la gesta | David Ariño
Kilian Jornet ha culminat al Pallars un repte sobrenatural: completar els 177 cims del Pirineu de més de 3.000 metres d'altitud en vuit dies. L'aventura de l'atleta de la Cerdanya va començar el dilluns 2 d’octubre als peus del cim Frondella (Osca) i ha acabat aquest dimarts al cim més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, al terme municipal d'Alins.

Jornet, que amb aquest repte ha volgut "redescobrir" el Pirineu i retrobar-se amb els cims i els paisatges que el van veure créixer, ha sumat més de 485 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de més de 43.000 metres. L'atleta, de 35 anys, ha definit el seu viatge com una “experiència increïble" i ha assegurat que ha estat un dels reptes "més durs" que ha fet mai.

“Aquest any volia participar en algunes curses però una lesió m’ho va impedir", explica. I afegeix: "Després de recuperar-me, vaig començar-me a plantejar diversos projectes i se’m va ocórrer encadenar els cims de més de 3.000 metres dels Pirineus; tenia aquesta idea al cap però no sabia si seria un repte possible o si suposava una bogeria". Jornet, després de consultar-ho i deixar-se aconsellar per persones que coneixen molt bé els recorreguts dels Pirineus, va decidir fer-ho.

Durant aquest viatge Jornet ha arribat a encadenar més de 40 cims en una mateixa jornada, a caminar 39 hores seguides i a desplaçar-se amb bicicleta per enllaçar trams. Tot i el cansament acumulat, la recompensa d’arribar a dalt de cada muntanya ha valgut la pena. “Avançar per totes aquestes arestes ha estat un plaer i he gaudit moltíssim dels recorreguts; havia pujat a aquests cims quan tenia 13 anys però no els recordava, i això ha fet que aquesta hagi estat una experiència molt intensa”, ha relatat.
 

Kilian Jornet, en una de les pauses per alimentar-se. Foto: David Ariño


Durant aquesta aventura l’atleta s’ha retrobat amb les arestes del Balaitus, el Garmo Negro, el Vignemale, el Cilindro, el Mont Perdut, Pic Long, Pic de Posets, la Punta de Lliterola, l'Aneto, Sayó, Montcalm o la Pica d’Estats, entre moltes altres.

La Pica d'Estats, punt final del recorregut


El viatge ha finalitzat aquest dimarts, 10 d’octubre, a la Pica d’Estats. Després de baixar-ne, unes hores més tard, Kilian Jornet tancava l'experiència memorable que l’ha fet adonar-se un cop més de "com de bella i vulnerable pot arribar a ser la natura".

Durant aquests més de vuit dies, els apassionats de la muntanya han pogut seguir el recorregut de l’atleta a través de les xarxes socials de Kilian Jornet i canals de NNormal, on els seguidors l’han pogut veure i sentir també durant algunes estones de descans. També n’han pogut fer seguiment a través del perfil de Strava de Kilian Jornet.
 

Kilian Jornet, dalt de la Pica d'Estats, un cop culminada la gesta. Foto: David Ariño


Durant aquesta intensa aventura, l’atleta i fundador de NNormal també ha pogut testejar diferents prototips de la marca en terrenys i condicions molt tècniques i diverses. “Ha estat un camp de treball excel·lent: l’ús que li pots donar durant uns quants anys a un producte, concentrat en una setmana”, ha comentat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació