15 d'abril de 2024
salut

Quatre de cada 10 pacients pallaresos que volen deixar el tabac ho aconsegueixen

Unes 400 persones han passat aquest any per les sis consultes de deshabituació del tabac del Pirineu, entre les quals les de Tremp, Sort, la Pobla de Segur i Esterri d’Àneu

Pallars Digital Tremp | 11 d'octubre de 2023 a les 10:15
Personal de les consultes de deshabituació del Pallars donant un cop al tabac | Salut
Un total de 397 pacients han passat aquest any, de gener a octubre, per les sis consultes de deshabituació del tabac del Pirineu, quatre de les quals al Pallars. D'aquests, un 43% ha deixat de fumar i un 45% es troba en fase de manteniment sense tabac, amb l'ajuda de fàrmacs. Mentrestant, un 12% d'usuaris ha abandonat la consulta sense èxit.

L'atenció primària de l'Alt Pirineu i Aran va incorporar l'any passat un total de sis consultes dedicades estrictament a la deshabituació del tabac. Concretament, a les localitats de Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Esterri d'Àneu, així com a Pont de Suert, Oliana i la Seu d'Urgell. Aquestes consultes de deshabituació del tabac estan formades per un professional d'infermeria i un metge o metgessa del mateix CAP.
 
Com a complement a la consulta, també s'organitzen activitats grupals amb els referents de tabac i els professionals de benestar emocional de cada CAP. Tots els referents del tabac, per habilitar la consulta al CAP, han estat formats amb diversos cursos que facilita l'Agència de Salut Pública de Catalunya i reben formació continuada sobre els tractaments farmacològics de nova incorporació i les tècniques innovadores, per donar suport als usuaris que volen abandonar l'addicció al tabac.

Resultats "gratificants"

 
Els professionals han assegurat que els resultats "són gratificants" i que els usuaris agraeixen "constantment el suport rebut", ja que la relació es manté durant un any, via presencial o telefònica, fins a arribar a complir els 12 mesos sense fumar i passar a considerar-se pacients exfumadors.
 


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació