Diumenge, 28 d'abril de 2024
Esports

El CF Pobla suma la primera victòria a casa contra el Magraners (4-3)

El CF Tremp deixa escapar dos punts al camp de l'Andorra B (2-2) i el FC Rialp s'imposa al Calaf (3-0)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 9 d'octubre de 2023 a les 12:10
El veterà Albert Turch marcant el darrer gol dels poblatans | TGE
Feina feta no va destorb, però cal rematar-la quan toca. El CF Pobla rebia aquest diumenge la ventafocs (i cuer) de la categoria, el Magraners, amb la voluntat de no deixar marge per a la improvisació. Dit i fet: primers i minuts i dues queixalades patrocinades per Uly Sánchez, autèntic ariet dels poblatans, que no van tenir massa pietat en atac.

Tot i mostrar-se també sòlid en defensa -el físic de Joan Fontelles i el lideratge d'Oriol Plancheria es noten, i molt- el Pobla també va patir algunes llacunes de concentració, que a vegades poden ser fatals. En aquest cas, no massa. Al minut 15, els visitants retallaven distàncies, però tot plegat semblava més un miratge. Poc després, el capità Miki Molleví s'ho feia gairebé tot sol per marcar el tercer.

Amb dues dianes, Uly Sánchez va ser el referent en atac del Pobla. Foto: TGE

A la represa, però, sant tornem-hi. Una jugada per banda esquerra donava peu a què el Magraners tornés a posar-se només un gol per sota. Tanmateix, la capacitat de reacció del Pobla va ser més infal·lible que mai, i tan sols un minut més tard, Uly es plantava amb dues passes a l'àrea rival per assistir Albert Turch, que no va perdonar amb un bon xut amb l'exterior.

La resta del matx va ser un monòleg dels poblatans, que si no van ampliar més l'avantatge, va ser per les múltiples ocasions fallades. Uly va tenir el hattrick a tocar, però el pal va escopir la rematada amb la porteria buida. Si aquesta, o les altres, haguessin entrat, potser s'hauria evitat el tímid patiment final.

Al 86, els visitants tornaven a posar la por al cos amb un globus que va agafar el porter desprevingut. La reacció, sortosament, va arribar massa tard, i el Pobla per fi ha pogut celebrar els primers tres punts a casa. Tot i el bon partit, encara cal polir algunes arestes per no deixar marge de dubte.

El Tremp s’endú un punt d’Andorra

Mentrestant, dissabte el CF Tremp visitava Andorra la Vella per medir-se amb el filial de la ciutat. Els locals encara no havien sumat cap punt fins aleshores, protagonitzant un més que millorable inici de lliga; res a veure amb l'equip més ambiciós i punyent de la temporada passada. Així i tot, els andorrans obrien la llauna al minut 13. Al Tremp, com en les anteriors jornades, li tocava reaccionar al resultat advers.

Clar com l'aigua. Si em mossegues et mossego. Set minuts després, Rachid El Madani igualava les tornes. Amb aquest resultat s'arribava al descans, i al poc d'iniciar-se la segona meitat, el capità Miki Sirvant marcava des del punt de penal el seu primer gol d'aquesta temporada. Malauradament, les remuntades trempolines no sempre tenen un final feliç, i quan faltaven gairebé 10 minuts pel final, l'Andorra B empatava el partit. Un punt guanyat fora de casa -que sempre s'agraeix- o dos punts perduts, depèn de com es vulgui mirar. Dues jornades seguides puntuant, bona notícia.

A post shared by C.F.Tremp Oficial (@cftremp)

I a Quarta Catalana, el FC Rialp acumula ja dues victòries en un bon inici de temporada. La víctima aquest cop, el Calaf. Els homes de Santi Fité s'avançaven al minut 17 per mitjà d'Albert Caselles, i abans del descans, arribava el de l'assegurança, aquest cop des de les botes de Josep Ferrando. Bon guió de partit, el primer amb la porteria a zero. Al 79, Jose Alberto rematava la feina. El Rialp és segon a la lliga i, de moment, està guanyant punts per ser un candidat a l'ascens. Encara falta moltíssim, però les sensacions, de moment, són bones.

A post shared by FCRialp (@fcrialp)

Nou cara i creu en bàsquet

Pel que fa al bàsquet, nova jornada contradictòria per al Tremp. Per una banda, el Sènior A del CB Tremp va guanyar a casa contra el Vallfogona per 70 a 64. Una primera part igualada no va desanimar els de Diego Roldán, que a la segona es van posar les piles. Un tercer quart per emmarcar (28-17) i un darrer amb un nou frec a frec que no va impedir als trempolins sumar una nova victòria. Txema, decisiu amb 24 punts i cinc triples.

En l'altra cara de la moneda, el B va patir una nova derrota al Pavelló del Juncar. En aquest el Vallfogona va ser el botxí d'un equip encara tendre; molts encara són júniors. El primer quart va ser molt igualat (19-19), però la resta del matx no va tenir color, i els del Pallars Jussà no van superar els 10 punts en cap període. Agus Codina Gerard Castells van despuntar amb 11 i 10 punts. 39 a 72 final: queda molt per fer i per aprendre.

El Pàdel Pallars continua endollat

Finalment, el Pàdel Pallars continua mostrant bona sintonia, i ambdós equips són líders i en places de play-off de la Copa Catalunya. L'A va superar l'Albi per 0 a 3, mentre que el B va superar el Sícoris a casa. L'eliminatòria es va decidir al tercer partit, que va anar al tie break del tercer set, però finalment el segon equip va sumar una victòria important contra un rival directe.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1