Dissabte, 27 d'abril de 2024
Govern

El PSC lamenta que encara no s'hagin desplegat cinc delegacions del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La diputada pallaresa Sílvia Romero recorda que manquen per implantar les seus de Justícia, Interior, Presidència, Drets Socials i Acció Climàtica

Pallars Digital Barcelona | 5 d'octubre de 2023 a les 10:03
Sílvia Romero intervenint a la sessió del control al Govern | PSC Comarques de Lleida
La diputada pallaresa del PSC i alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha preguntat aquest dimecres en la sessió de control al Govern del Parlament sobre el desplegament de les delegacions territorials a l'Alt Pirineu i l'Aran. Romero ha lamentat que un any i mig més tard que l'executiu ho anunciés, encara falten per implantar les seus dels departaments de Justícia, Interior, Presidència, Drets Socials i Acció Climàtica.
   
Abans, ha recordat que l'any 2006 el Govern de la Generalitat va aprovar les Delegacions Territorials del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i Aran, i que d’aquesta manera s’aprofundia en la descentralització de l’administració catalana i s’acostava encara més al territori. Tanmateix, ha exposat, el Govern d’Artur Mas va suprimir els set directors existents a l’Alt Pirineu i Aran el 26 de febrer de 2011.

 
Romero ha insistit, a més, que "no està previst" el desplegament de Drets Socials a Sort ni tampoc el d'Acció Climàtica a la Seu d'Urgell, "a pesar de la seva importància pel territori". D'altra banda, la diputada ha lamentat també que el Govern no preveu cap representant territorial de l’Esport al Pirineu, com tampoc cap representant territorial de Joventut. En aquest sentit, ha demanat a l'executiu "que es cregui el territori, atansi l’administració a la ciutadania i compleixi els compromisos del desplegament".

Vilagrà: «El compromís és ferm»

 
En el torn de rèplica, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha defensat que estan  "dins dels terminis que ens havíem plantejat", tot exposant que han fet desplegaments "importants, aprofundits i que tocaven": EducacióSalut a Tremp (juliol 2022); Territori a la Seu d'Urgell (abril 2023); i Cultura a Pont de Suert (juny 2023).
   
A més, ha recordat que aquest mateix setembre s'ha obert la delegació d'Igualtat i Feminismes a Tremp malgrat que no estava previst. Ho han fet, ha explicat Vilagrà, "per la idiosincràsia de la conselleria, que és cada cop més territorial". D'altra banda, ha assegurat que Acció Climàtica ja té una coordinadora a la Seu d'Urgell i s'acabarà desplegant, i el mateix passarà amb Sort amb el cas de Drets Socials. 

Pel que fa a la delegació d'Empresa i Treball, Laura Vilagrà ha argumentat que la coordinació va quedar vacant, atès que es tracta d'una plaça de funcionari. Tanmateix, ha indicat que la intenció és desplegar-la a Puigcerdà, tal com estava previst. "El compromís és ferm", ha sentenciat la consellera.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació