Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

El Cinquè Llac, finalista dels premis «TO DO Award» de turisme social i responsable

El projecte guanyador es donarà a conèixer el gener del 2024, i el premiat recollirà el guardó a la Fira Internacional de turisme de Berlín

Pallars Digital Pallars | 4 d'octubre de 2023 a les 11:57
Els premis busquen ajudar i projectar iniciatives turístiques amb participació de la població local | Rafael López Monné / El Cinquè Llac
El Cinquè Llac és un dels sis finalistes dels premis TO DO Award de turisme social i responsable. El passat mes de juny, l'Associació Marques de Pastor, que gestiona tant El Cinquè Llac i Gratitud Pallars, va rebre una invitació a participar en la 29a convocatòria dels guardons, que busquen ajudar i donar visibilitat a iniciatives turístiques creades a partir de la participació i la implicació de la població local.

En total s’han presentat 21 candidatures i fins al gener del 2024 no es coneixerà el projecte guanyador. El premiat recollirà el guardó a la Fira Internacional de turisme de Berlín que se celebrarà el mes de març.
 

Imatge dels finalistes als premis. Foto: TO DO Award

 
Aquest concurs, iniciat el 1995, està recolzat per una prestigiosa entitat alemanya, Studienkreis für Tourismus, que a més de realitzar els estudis turístics de referència d’aquest país, lidera altres projectes entre ells la revista en alemany Sympathiemagazine.

A la seva web dels premis s'exposa que "quan la població local és capaç de planificar i comercialitzar el turisme per si mateixa, s’enforteixen les economies locals i es creen noves fonts d'ingressos. D'aquesta manera, el turisme socialment responsable fomenta l’eficàcia de les persones i valora la seva identitat cultural".
 
El Cinquè Llac ja ha estat guardonat en altres ocasions a premis de Turisme Responsable i de Medi Ambient, va ser finalista en els Responsible Tourism Awards 2018 de la World Travel Market de Londres; va guanyar el Premi de Turisme Responsable el 2013, per la seva aportació en la millora de l’economia local; i el Premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. A més, Gratitud Pallars va ser Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació