Diumenge, 28 d'abril de 2024
Meteorologia

Sant Romà d’Abella registra la temperatura més alta en un mes d’octubre a Catalunya amb 34,9 graus

La temperatura màxima d'aquest diumenge ha estat rècord en cinc estacions meteorològiques del Pallars amb més de 20 anys de dades

Pallars Digital Sant Romà d'Abella | 2 d'octubre de 2023 a les 08:44
Imatge de Sant Romà d’Abella, al terme d’Isona i Conca Dellà | Gustau Erill
Sant Romà d'Abella ha registrat aquest diumenge la temperatura més alta en un mes d'octubre a Catalunya. En un dia en què s'ha batut el rècord de calor en 49 de les 115 estacions meteorològiques catalanes, aquest poble del municipi d'Isona i Conca Dellà ha arribat fins als 34,9 graus, sent també la temperatura més elevada del dia. 

Juntament amb Castellnou de Seana (el Pla d'Urgell) i Albesa (la Noguera), ambdós amb 34,5ºC, Sant Romà d'Abella ha superat el rècord de calor registrat el 4 d'octubre de 2004, que va ser de 32'8ºC. Els Pirineus, Ponent i la Catalunya central han estat les zones amb inèdits, i cinc estacions del Pallars, amb més de 20 anys de dades, també han assolit temperatures rècord per aquest mes.
   
Així, la del Montsec d'Ares ha marcat 24,4ºC; la de Bonaigua (2.266 metres), ha arribat als 20,4ºC, quan el màxim absolut d'octubre era de 17,7 graus, registrats l'any 2019. Per la seva banda, a Certascan la temperatura s'ha elevat fins als 19,8ºC, i a l'estació d'Espot el termòmetre ha marcat una màxima de 17,9ºC.

 
Aquesta no és, recordem, la primera vegada que Sant Romà d'Abella esmicola un rècord de temperatures màximes. L'estiu del 2021, el poble va registrar la temperatura màxima més alta de Catalunya, arribant als 43,1 graus. Aquesta continua figurant com la temperatura més alta mai registrada al Pallars.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació