Dissabte, 27 d'abril de 2024
os bru

Investiguen un possible atac d'os a un vedell de Farrera

Els Agents Rurals afirmen que tots els indicis apunten que l'animal, amb hematomes i una pota arrencada, va ser víctima d'un plantígrad

Pallars Digital Farrera | 25 de setembre de 2023 a les 11:04
Un mascle d'os bru fotografiat l'estiu del 2022 | Departament d'Acció Climàtica
Els Agents Rurals estan investigant un possible atac d'os a una explotació ramadera del municipi de Farrera, succeït el passat 12 de setembre. Tal com avança Segre aquest diumenge, els rurals afirmen que tots els indicis apunten que l'animal atacat, un vedell acabat de néixer, hauria estat víctima d'un plantígrad.

Malgrat que al principi no es va poder assegurar amb fermesa si realment es tractava d'un os, la investigació que estan duent a terme els Agents Rurals conjuntament amb tècnics del Departament d'Acció Climàtica així ho suggereix. El vedell presentava hematomes i una pota arrencada, i ara caldrà esperar als resultats definitius. 


Si finalment es confirma l'autoria de l'os, es tractaria del segon atac d'un plantígrad d'aquest any al Pallars. El primer va tenir lloc el passat mes de juliol, quan una ovella d'un ramat de les Valls d'Àneu, embarassada de bessonada, va ser esbudellada per l'animal.
 

Els gossos, responsables de la majoria d'atacs


Malgrat que l'os bru és un dels principals maldecaps per als ramaders, l'espècie responsable de la majoria d'atacs a la ramaderia extensiva és una altra: els gossos. Així ho asseguren els Agents Rurals, que expliquen que molts gossos mantenen la conducta del llop.

​Una d'elles és la conducta de depredació que pot ser activada pel moviment del ramat. En aquest sentit, i a través d'un vídeo divulgatiu, els rurals recorden que en zones on hi hagi ramats a prop, cal portar el gos lligat per evitar aquest tipus d'atacs.
   


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació