Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ramaderia

El Parlament insta el Govern a promocionar la carn d’oví i cabrum

La proposta, presentada per Junts i aprovada amb un ampli suport, demana la inclusió d'aquestes carns als menús de totes les escoles públiques de Catalunya almenys un cop al mes

Pallars Digital Barcelona | 20 de setembre de 2023 a les 08:35
Un ramat d'ovelles a la muntanya de Llessui | M. Lluvich / ACN
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts una proposta de resolució presentada Junts per promocionar la carn d’oví i cabrum. La diputada pallaresa i alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, ha destacat la importància de la ramaderia extensiva a l’hora de preservar pastures, d’evitar que es perdin accessos a camins i el paper que tenen a l’hora de reduir la càrrega de combustible als boscos evitant així incendis forestals.

"Els ramats i els pastors a Catalunya fan una labor social més enllà de la pròpia de produir", ha assegurat, "però, per contra, a l’hora d’omplir la cistella de la compra no els corresponem". En aquest sentit, ha advertit que "estem deixant en mans del mercat internacional el preu, i sort en tenen d’aquest consum internacional". Per això, exposa, la proposta insta al govern a què "faci pedagogia sobre tot el que implica el sector oví i cabrum a Catalunya i apliqui mesures concretes per revertir aquesta situació".
   
La proposta, aprovada amb un ampli suport de la cambra catalana, insta el Govern a promocionar la carn de corder i cabrit tot posant en valor el producte d’alta qualitat. En segon lloc, a apostar per la difusió als sectors de l’elaboració càrnia, dels plats preparats i de la restauració de les opcions culinàries menys conegudes i més econòmiques de la carn de corder.

En tercer lloc, demana vetllar perquè els centres educatius donin a conèixer la ramaderia extensiva ovina i cabruna, ja sigui a través de visites didàctiques fora del centre o en visites de professionals del sector als centres escolars a partir del curs 2023-2024. Finalment, proposa garantir que els menús escolars de totes les escoles públiques de Catalunya ofereixin, com a mínim un cop al mes carn d’oví o cabrum.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació