Dissabte, 27 d'abril de 2024

Afectats per una competició de caça a Escart

Carta de denúncia d'un grup de veïns del poble pel pas dels participants d'una prova amb gossos

Opinió Pallars | 19 de setembre de 2023 a les 09:15
Imatge d'un dels vehicles participants | Veïns d'Escart
Senyor director,

Un any més, Escart s'ha vist afectat, els dies 9 i 10 de setembre, pel pas del Setter Club de España, una competició de caça amb gossos, sense previ avis als veïns per part de l'alcalde de la Guingueta d'Àneu, Jordi Pallé.

Escart és un poble petit amb un accés per una via (que no carretera) de dimensions de 2,5 metres, limitat en una banda per un barranc i per l'altra per una penya. Per tant, és impossible assumir tot aquest trànsit de vehicles de caire lúdicoesportiu, que acostumen a ser agressius amb l'entorn en tots els sentits, afectant a la integritat física de les persones, la flora, als animals que pasturen a la cultia i a la muntanya, així com un elevat grau de contaminació acústica.

Tots aquests tipus d'esdeveniments han comportat, per la seva àmplia difusió internacional, un desequilibri i agressió en el nostre entorn, pel que les administracions competents han de prendre ja actuacions urgents.

És una vergonya que en espais naturals tant genuïns, les autoritats permetin tal profanació.

Veïns d'Escart
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació