Diumenge, 28 d'abril de 2024
Salut pública

Nou detinguts en el macrooperatiu antidroga dels Mossos a Senterada

El jutjat de Tremp ha decretat presó sense fiança per la seva presumpta relació amb tres plantacions de marihuana entre aquest municipi i la Vall Fosca

Pallars Digital Senterada | 19 de setembre de 2023 a les 08:39
Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos en una plantació desmantellada | Mossos
El jutjat de guàrdia de Tremp ha decretat presó sense fiança per als nou detinguts en el macrooperatiu antidroga que els Mossos d'Esquadra van realitzar entre dimecres i dijous passat a Senterada, segons ha avançat Segre i ha confirmat Pallars Digital de fonts policials. Als detinguts se'ls relaciona amb les tres plantacions de marihuana que la policia catalana va desmantellar entre aquest municipi i la Vall Fosca.
 
En l'operació, recordem, hi van participar agents de la Unitat de Protecció de persones i béns (ARRO), d'Investigació i de Seguretat Ciutadana. Tal com va explicar a aquest diari l'alcalde de Senterada, Antoni Toló, a l'inici de l'operatiu -encara en secret d'actuacions- almenys una persona va ser detinguda, mentre que el vigilant d'una de les plantacions havia aconseguit escapar.

 
Els nou detinguts a Senterada se sumen als sis que la setmana anterior van ser arrestats durant el desmantellament d'una important plantació en un bosc de Llagunes, al municipi de Soriguera. Es van decomissar un total de 2.800 plantes de marihuana amb un valor superior als 4 milions d'euros segons els Mossos d'Esquadra. Els detinguts, recordem, havien habilitat diferents feixes en un barranc, on malvivien en tendes de campanya.

Aquest darrer macrooperatiu antidroga al Pallars Jussà, que també va tenir lloc en altres punts de Catalunya, s'emmarca en un augment exponencial dels decomisos per cultiu de marihuana durant els darrers anys.

Sense anar més lluny, enguany els cossos policials han efectuat una vintena de batudes contra el cultiu de marihuana a la demarcació de Lleida. En aquestes operacions s'han decomissat fins a 40.000 plantes, i en conjunt, les confiscacions ja superen les del 2022, quan es van retenir fins a 23.285 plantes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació