Dissabte, 27 d'abril de 2024
recerca

L'historiador Josep Calvet, guardonat pel seu treball sobre la fugida dels jueus a través dels Pirineus

El poblatà va rebre la Corona d'Esther durant l'acte de celebració de l'Any Nou Jueu al Centre Sefarad-Israel de Madrid

Pallars Digital Madrid | 18 de setembre de 2023 a les 12:03
Calvet rebent el premi dijous passat | Europa Press
El doctor en història de la Universitat de Lleida (UdL), Josep Calvet, ha estat guardonat amb la Corona d'Esther durant l'acte de celebració del Rosh Hashana, l'Any Nou Jueu, al Centre Sefarad-Israel de Madrid. L'historiador poblatà va ser reconegut, en acte celebrat el passat dijous, pel seu treball de recerca i divulgació sobre la fugida dels jueus de les mans del nazisme a través dels Pirineus.

Després del lliurament del guardó, Calvet va agrair al centre per incloure'l en les seves iniciatives lligades a la recerca, i que li permet perseguir el seu objectiu de "fugir de les publicacions que s'obliden a les biblioteques universitàries", arribant a "un públic universal".
 
A més, l'historiador va recordar el seu treball vinculat a les experiències de republicans espanyols i jueus a Mauthausen, i recollit en l'exposició Mauthausen: memòries compartides al Centre Sefarad-Israel, i que ha aconseguit sumar més de 27.000 visitants en sis mesos.

L'acte, desenvolupat als jardins del centre, va comptar amb la presència del director general de Promoció Cultural de la Comunitat de Madrid, Gonzalo Cabrera Martin i de la delegada de Cultura, Turisme i Esport, Marta Rivera de la Cruz; així com del sotssecretari del Ministeri d'Afers Exteriors, ambaixadors i altres cossos diplomàtics.
 
El director general del Centre Sefarad Israel, Jaime Moreno, va donar la benvinguda a l'any 5784, un esdeveniment que és "més que una data en el calendari" per a la comunitat jueva, i ha destacat el paper d'Espanya com "un dels països referents en el respecte" a altres cultures.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació