Diumenge, 28 d'abril de 2024
Entrevista

Tom Figueroa reuneix un centenar de fans i curiosos en l’entrevista pública de Pallars Digital

El Tomàs d’Eufòria es va sincerar davant els seus seguidors i va fer un repàs als seus orígens, al seu pas pel programa de TV3 i als projectes de futur

Pallars Digital Tremp | 12 de setembre de 2023 a les 12:35
El cantant pallarès durant l'entrevista davant la redacció de Pallars Digital. | Jordi Uriach
Un centenar de persones, entre fans i curiosos, van presenciar diumenge l'entrevista pública que Pallars Digital va fer a Tom Figueroa, exconcursant d'Eufòria i jove promesa del món de la música catalana. Durant la conversa, realitzada davant la redacció del diari, i emmarcada en els actes de la Festa Major de Tremp, el cantant nascut a Xile fa 18 anys va fer un repàs als seus orígens, al seu pas pel programa de TV3, així com als projectes de futur.

La música ha estat sempre present en la seva vida, des que va néixer. Amb uns pares professors d'aquesta disciplina, Tomàs Guzmán va recordar com el cant i l'actuació formen part de la seva vida quotidiana. Un moment qualsevol amb la seva família, com per exemple cuinant, pot convertir-se en un concert improvisat.
 

Entrevista pública de Pallars Digital a Tomàs d'Eufòria. Foto: Jordi Uriach


La seva arribada a Catalunya i al Pallars va ser fruit de la pandèmia de la Covid-19, però també per les ganes del jove xilè de descobrir món. Després de passar el Cap d'Any en terres catalanes, el confinament el va sorprendre a Sitges. Més endavant, i gràcies al fet que coneixien una família de Sort, ell i la seva família van fer cap al Pallars Sobirà, i posteriorment s'establirien a Araós.
 
Des d'aquest petit poble de la Vall Ferrera, Tom Figueroa faria el càsting en línia d'Eufòria. Fer-se un lloc al món musical no era un objectiu premeditat; el seu somni era dedicar-se a la interpretació. Ara bé, després de ser escollit, i arran del seu pas pel programa, el jove cantant va tenir la idea començar a compondre.

 

FOTOS


Del Tomàs en destaca el seu estil, que al llarg de les gal·les d'Eufòria s'ha revelat com a clàssic. Elvis Presley, Frank Sinatra, diversos cantautors llatinoamericans, passant pels Beatles o Queen, s'han revelat com els seus referents musicals més immediats. Tot plegat, sumat a la seva original posada en escena i la seva habilitat coreogràfica, han fet que la presència del pallarès dalt l'escenari sigui única.

Un altre aspecte relacionat amb la veu també marca la diferència: el ràpid aprenentatge del català i el pallarès. Un fet que es va posar molt en relleu a Eufòria. No va ser fàcil, ja que totes les classes a l'institut eren en una llengua que li era estranya, però que a poc a poc es va anar fent seva. Amb dedicació i esforç, però també gràcies al programa televisiu, el Tomàs ha demostrat que és possible aprendre a parlar una llengua de manera fluida en poc més d'un any.
 

Entrevista pública de Pallars Digital a Tomàs d'Eufòria. Foto: Jordi Uriach

 
El seu futur, doncs, transitarà inexorablement pel món de la música, i concretament el de la composició. Entre els seus desitjos també hi ha el d'actuar a la Festa Major de Tremp. De moment, ja s'ha fet un lloc a les ments de molts pallaresos i pallareses, i ha debutat a les festes del seu poble i les de Sort. La seva ambició, però, el pot dur encara més lluny, i tampoc descarta tornar alguna vegada a Xile, el país on va començar la seva passió gairebé innata per l'art musical.
 

El cantant pallarès durant l'entrevista davant la redacció de Pallars Digital. Foto: Jordi Uriach



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació