Diumenge, 28 d'abril de 2024
salut

​L’Hospital del Pallars incorpora dos ecògrafs d’alta resolució per ginecologia i obstetrícia

Els dos aparells permetran fer tot el seguiment de l’embaràs i evitar desplaçaments a Lleida

Pallars Digital Tremp | 2 de setembre de 2023 a les 09:48
Una professional utilitzant un dels nous ecògrafs d'alta resolució | GSS
L’Hospital Comarcal del Pallars ha estrenat aquesta setmana dos ecògrafs d’alta resolució per a les consultes de ginecologia i obstetrícia. A més de proporcionar les ecografies convencionals, els dos aparells presenten una qualitat d’imatge i doppler superior a l’habitual i, en el cas de l’obstetrícia en particular, possibiliten la realització d’estudis en tres dimensions

Pel que fa al seguiment de l’embaràs, abans de disposar d’aquests nous ecògrafs, les ecografies corresponents als estudis del plec nucal durant el primer trimestre i l’ecografia morfològica de la setmana 20 s’havien de derivar a Lleida, perquè l’equipament anterior no oferia la qualitat òptima.

Amb els nous ecògrafs i el model assistencial territorial amb el servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, es podrà realitzar tot el seguiment de l’embaràs a Tremp i evitar desplaçaments a la capital del Segrià. Cada any, l'Hospital del Pallars practica unes 1.500 ecografies gineco-obstètriques i es preveu que amb els nous equipaments se'n faran unes 150 més de mitjana a l'any.

Els dos nous ecògrafs s’han incorporat a l'hospital pallarès gràcies als fons del Programa de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT). A través del mateix programa, l’Hospital del Pallars també ha incorporat dues taules quirúrgiques, una torre de laparoscòpia, un microscopi d’oftalmologia per a les intervencions de cataractes i un equip digital portàtil de radiologia.

Així mateix, s’ha renovat la monitorització de quiròfan i la monitorització dels parts, en el marc del projecte Smart-Part de Catalunya. En total, l'hospital de Tremp rebrà 345.013 euros dels fons PERT.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació