Diumenge, 12 de maig de 2024
mossos

Interior destina 17 nous agents dels Mossos d’Esquadra al Pallars

La comissaria de Sort en suma 10, 7 aniran a la de Tremp, mentre que la Regió Policial del Pirineu Occidental n'incorpora un total de 52

Pallars Digital Pallars | 31 d'agost de 2023 a les 09:33
Dos nous agents dels Mossos d'Esquadra | M. Lopez i G. Vilà / ACN
El Pallars compta amb 17 nous agents dels Mossos d'Esquadra, que s'han incorporat al cos en període de pràctiques. Formen part dels 762 nous policies de la 30 promoció als quals el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda després d'un any de formació. En total, són 468 mossos i 294 mosses que a partir d'ara patrullaran per tot el territori en l'inici de la seva carrera professional i de servei públic.

Del total de nous agents, 52 s'incorporen a la Regió Policial del Pirineu Occidental. Concretament, la comissaria de Vielha e Mijaran en suma 13, a més de Sort o El Pont de Suert, amb 10 nous agents cadascun. També s’incorporen set agents a la Seu d’Urgell, set més a Tremp i cinc a Puigcerdà.
 
En el cas de la Regió Policial de Ponent s’incorporen 45 nous agents. A la ciutat de Lleida s’hi destinen nou nous agents, la mateixa xifra que a Mollerussa. També destaquen els 15 nous agents a la comarca de la Noguera (vuit a Balaguer i set a Ponts). A més s’incorporen cinc agents nous a les Borges Blanques, quatre a Cervera i tres a Tàrrega.

Aquesta incorporació de nous agents permet reforçar la plantilla del cos amb l’horitzó situat en els 22.000 agents de cara a l’any 2030. El conseller Elena ha assegurat que "l’element més important per garantir la seguretat és la proximitat. Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible". "La seguretat és acompanyar, ser a prop de la ciutadania i d’on passen les coses", ha afegit.
 
La mitjana d’edat dels 762 nous efectius és de 27,9 anys, i un 43,2% tenen estudis universitaris o superiors. Amb un any de formació intensa ja darrere seu, aquests nous agents encaren ara un període de pràctiques en què aplicaran els coneixements adquirits i desenvoluparan habilitats essencials per a la seva tasca policial. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació