Dissabte, 27 d'abril de 2024
literatura

Arriba a les llibreries «Estrella de l'oest», la nova novel·la de Maria Dolors Millat

La quarta obra narrativa de l'escriptora pallaresa és un relat de viatges "coral i polièdric"

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 29 d'agost de 2023 a les 11:19
Un exemplar de la novel·la | TGE
Amb la tornada de les vacances arriba a les llibreries Estrella de l'oest, la nova novel·la de l'escriptora pallaresa Maria Dolors Millat. La quarta obra narrativa de Millat, publicada per l'Editorial Trípode, és un relat de viatges "coral i polièdric ple de personatges molt diversos, amb les seves contradiccions i les seves qualitats més humanes".

A Estrella de l’oest, coneixerem l’Elena, una jove del Pallars que s’enrola com a cambrera en un vaixell amb la intenció de guanyar-se la vida però també la seva autonomia. De la mà de l’Elena, viatjarem per indrets com Alaska, Minneapolis o Miami i per geografies properes com les Balears, la Manxa o Roma. És per això que es pot considerar, també, una novel·la de viatges.

 
A la novel·la de Maria Dolors Millat és fàcil imaginar-se tots els escenaris que explora. El lector s’hi trobarà de ple gràcies a les descripcions acurades de l’ambient i de la vida quotidiana de cada lloc. Cada experiència és una novetat per a l’Elena, i per això cada racó sempre serà descrit amb la precisió i la mirada de les primeres vegades.
 

L'escriptora pallaresa Dolors Millat l'any 2021 Foto: TGE


A més, a través del seu recorregut el lector veurà alguns dels canvis de la nostra societat de finals del segle XX i principis del XXI. L’amor i l’amistat són els puntals de la història, però també es podran testimoniar les renúncies de la protagonista, les seves pors i els canvis de perspectiva que donen els anys.
 

L'autora

 
Nascuda a Sort el 1953, Maria Dolors Millat és llicenciada en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Durant 10 anys va exercir de professora en un institut d'Esplugues de Llobregat, fins que l'any 1986 va marxar a viure al Canadà, lloc on va entrat en contacte amb l'escriptura creativa.

Més tard, l'any 1993 va ser una de les sòcies fundadores de l'Aula de Lletres, la primera escola d’escriptura a Catalunya, i durant més de quatre anys va exercir de cap d’estudis a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
 
El 2003 rep l’encàrrec de fundar i dirigir l’Escuela de Escritores Alonso Quijano, a la Manxa. Durant més de vint anys s’ha dedicat a l’ensenyament de les tècniques literàries. Ha publicat sobre escriptura literària: El oficio de escritor (Alba, 2000) i Cómo mejorar un texto literario (Alba, 2001).

En el camp de la ficció, és autora dels poemaris Lunas de arena (Meteora, 2007) i Al batec de la terra (Meteora, 2009), i de les novel·les Quirat i mig (Ed. 1984, 2012), Terra inhòspita. Barcelona 2048 (Periscopi, 2013) i La filla del Nord (Proa, 2016).


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació