Dissabte, 27 d'abril de 2024
literatura

«Lo dimoni de la Plana de Mont-ros» guanya el 7è concurs de Microrelats de la Vall Fosca

El relat de Núria Fonoll, protagonitzat per unes joves modistes, s'ha endut 600 euros i el trofeu del certamen

Pallars Digital Vall Fosca | 7 d'agost de 2023 a les 11:40
Imatges dels premiats al concurs amb el jurat i diverses autoritats polítiques | CBP
Núria Fonoll Vergés, de l'Albi (les Garrigues), ha estat la guanyadora del 7è concurs de Microrelats de la Vall Fosca, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella. Fonoll s'ha endut 600 euros i el trofeu del concurs. El relat guanyador, Lo dimoni de la Plana de Mont-ros, està ambientat en un cosidor, on les joves es preparaven l'aixovar.

L'autora ha teixit un relat que descriu el dualisme entre el permès i el desig. El trofeu del concurs l'ha fet la ceramista local Maria Grimalt, del taller l'Argilosa, ubicat al poble d'Envall, juntament amb l'artista Blanca Font. Fonoll va guanyar el segon premi a la tercera edició del concurs i també va obtenir un accèssit l'any passat.
 
El segon premi, valorat amb 400 euros, se l'ha endut el relat Ara i adés, de la professora Pili Oliveres Solé, de Bretui. El relat és un viatge pel present a la Vall Fosca i pel passat a Xile, una mirada entre la muntanya pallaresa i el mar del poeta Pablo Neruda. El tercer premi, dotat amb 300 euros, se l'ha endut el professor Aureli Barrull Altarriba, de Lleida, pel relat Baciu. L'autor utilitza un ric llenguatge pastoral, actualment en desús i gairebé perdut. A més, al relat s'hi fa un repàs per les cabaneres per on passaven els ramats de bestiar transhumant.

El jurat format pels escriptors i filòlegs Meritxell Nus, Pep Coll, Ferran Rella i Ramon Sistac, vista la qualitat de les obres presentades, ha decidit atorgar dos accèssits. Les obres premiades han estat La fita de Lluís Mulet Cisteré i Agulles als peus de Raquel Perelló Amorós.
 
L'entrega de premis, que s'ha fet aquest dissabte al Museu Hidroelèctric de Capdella, ha començat amb el concert del duet de música brasilera Cria Canto, amb la cantautora Juliana Penna i el músic saxofonista Yvan Ulitzka. Les obres premiades es poden llegir al Facebook i a la web del Museu Hidroelèctric de Capdella.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació