Dilluns, 29 d'abril de 2024
fauna

Tremp vol controlar la superpoblació de coloms

L’ajuntament ha instal·lat a la teulada d'un dels edificis més alts de la ciutat un dispensador de pinso amb esterilitzant que inhibeix la formació d’ous

Pallars Digital Tremp | 7 d'agost de 2023 a les 08:06
Imatge del dispensador de pinso anticonceptiu instal·lat a Tremp | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp vol controlar la superpoblació de coloms. Per fer-ho possible, ha instal·lat a la teulada d'un dels edificis més alts de la població un dispensador de pinso amb esterilitzant.

El mètode d’esterilització es basa en la ingesta de grans de blat de moro recoberts de nicarbazina, un medicament que està aprovat pel Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d’Espanya. Es tracta d'un fàrmac anticonceptiu no tòxic que està sota un estricte control veterinari i que inhibeix la formació d’ous en les aus.

Els coloms fora de control esdevenen una plaga i el seu nombre excessiu crea malestar i molèsties i poden causar problemes de salut pública, brutícia, el desplaçament d'altres espècies, problemes socials i veïnals, deteriorament del patrimoni arquitectònic, del mobiliari urbà i la vegetació. Amb el control d’aquesta espècie es minimitzen els riscos que causa la plaga i s’intenta recuperar la convivència entre la fauna i la població.

L'efectivitat del tractament augmenta quan l'animal s'alimenta únicament del pinso anticonceptiu. Per aquest motiu, des de l’ajuntament es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania perquè no alimenti als coloms i aquests ho facin només del dispensador de pinso tractat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació