Diumenge, 28 d'abril de 2024
Automòbils

El Cupra Tavascan ja circula pel poble que li ha donat nom

Els veïns i veïnes han pogut veure de prop el nou vehicle esportiu totalment elèctric que estarà a la venda a partir del 2024

Tomàs Garcia Espot Tavascan | 25 de juliol de 2023 a les 11:39
Els veïns de Tavascan amb el nou Cupra que du el nom del poble | Cedida
Els veïns i veïnes de Tavascan, al municipi de Lladorre, ja han pogut veure circular el cotxe que portarà el nom del seu poble arreu del món. Es tracta del Cupra Tavascan, el primer vehicle esportiu totalment elèctric de la marca Seat que es començarà a comercialitzar a l'estiu del 2024, i del qual es preveu vendre més de 70.000 unitats cada any.

El president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, no es va voler perdre l'estrena del vehicle pels carrers del poble. Després de la demostració, va afirmar que és un cotxe "perfecte per a aquest paisatge". A més, ha subratllat que s'ha creat un "gran vincle" entre la marca i el poble, i que el llenguatge i els colors de Tavascan han sigut "inspiradors". "No només era buscar un nom bonic", exposava.

 
Griffiths també va lloar la zona, assegurant que és "impressionant i preciosa", i que els seus habitants l'han sabut protegir. "Podeu estar orgullosos que el nom del vostre poble serà vist per tot el món si tenim èxit", va dir, tot afegint que "hi haurà molts Tavascans circulant per Europa i el món; és la millor publicitat que podem fer al poble", sentenciava.
 

Wayne Griffiths conversant amb l'alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs (dreta), i l'exalcalde Lluís Colomé. Foto: Cedida

 

L'inici d'una gran amistat

 
Per la seva banda, l'alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, va voler agrair la visita del president de Cupra i Seat, tot afirmant que els valors de la companyia -la mobilitat elèctrica i el respecte al medi ambient- estan en "plena sintonia" amb el que Tavascan representa. "Emprenem un viatge comú per teixir un futur millor, amb riquesa i esperança, i fent de la sostenibilitat un valor prioritari", afegia. Finalment, Tomàs celebrava que el vincle entre el nou vehicle i el poble "només és l'inici d'una gran amistat".

Cupra Tavascan, el primer vehicle esportiu 100% elèctric


El Cupra Tavascan és el primer vehicle esportiu (SUV) totalment elèctric de Seat. Dissenyat i desenvolupat a Catalunya, la marca ja va ensenyar un primer model del vehicle al Saló de l'Automòbil de Frankfurt del 2019 i aquest divendres ha mostrat la versió definitiva 100% electrificada. El cotxe manté l'essència del prototip que es va mostrar ara fa quatre anys, amb alguns petits canvis. Destaca la pantalla de 15 polzades que incorpora, la més gran que s'ha muntat fins al moment en un vehicle Cupra. 

El nou vehicle tindrà una bateria de 77 kWh de capacitat neta. La firma ha assegurat que quan la bateria es redueix fins al 10%, és possible augmentar la càrrega fins al 80% en poc més de mitja hora utilitzant un punt de càrrega d'almenys 135 kW. El model presentat aquest divendres es fabricarà a la Xina. En concret, es farà a la planta del grup Volkswagen d'Anhui, on hi ha un centre d'innovació global d'última generació per a la mobilitat elèctrica, i des d'aquí s'exportarà cap a Europa. El vehicle, de moment, no es vendrà al país asiàtic. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació