Diumenge, 28 d'abril de 2024
carreteres

El Govern exigeix a l'Estat signar «de forma immediata» els convenis per iniciar les obres a l'N-260

La consellera de Territori, Ester Capella, apunta des del Pallars que es prioritzarà la millora de la carretera al seu pas pel Pirineu

Pallars Digital Soriguera | 18 de juliol de 2023 a les 08:35
Ester Capella amb autoritats del Pallars Sobirà, aquest dilluns a la carretera N-260 | A. Lijarcio / ACN
La consellera de Territori, la poblatana Ester Capella, ha tornat a exigir que els acords que han de permetre a la Generalitat estudiar, licitar i executar obres a la carretera N-260, de titularitat estatal, se signin "de forma immediata".

Així ho ha afirmat aquest dilluns des de Soriguera, tot just al costat de la via, on ha detallat que la setmana passada es van enviar els convenis que han estat treballant els dos executius. Pel que fa als projectes de millora, l'objectiu és donar prioritat als que afectin trams que passen per les comarques de l'Alt Pirineu. D'aquesta manera, exposa, es vol donar resposta a les reivindicacions del territori, que hi podrà participar a través d'una comissió de seguiment dels treballs.

 
Capella ha tornat a exigir que la signatura dels convenis es faci "de forma immediata", ja que assegura que així ho indica el protocol amb l'Estat d'encomanes de gestió. Tot plegat, després que la ministra de Transports, Raquel Sánchez, afirmés la setmana passada que caldrà un mínim de quatre mesos per aprovar-los. La consellera, però, ho veu com una "excusa" i ha afirmat que "si hi ha voluntat política, demà mateix podem signar els convenis".
 

Les obres, «un deute històric»

 
Respecte a les obres a l'N-260, de les quals la Generalitat rebrà 260 milions d'euros de l'Estat, Capella ha dit que l'objectiu és "millorar la cohesió i l'equibri territorial", tot facilitant les comunicacions. Així, la consellera ha assegurat que les millores en aquesta carretera suposen "un deute històric". D'aquesta manera, es preveu tant la rehabilitació del ferm com actuacions de manteniment, millores en la seguretat i actuacions de nova infraestructura.

Demanda al PSC perquè el PSOE «respecti» les lleis del Parlament


D'altra banda, Ester Capella ha instat al PSC que "faci respectar davant el PSOE" les lleis que ells mateixos aproven al Parlament en relació a l'amenaça de portar al Tribunal Constitucional la llei catalana per fer front a la sequera. Capella considera que al govern espanyol, la sequera que afecta Catalunya "li importa zero" i assegura que frenar la llei és anar contra Catalunya, els seus ciutadans i municipis.
 
Així mateix, la consellera ha dit que per als socialistes, els ciutadans de Catalunya "som de segona" i els ha exigit que deixin d'interposar recursos a lleis catalanes que es fan per donar solucions a les necessitats diàries dels ciutadans. Capella ha remarcat que la sequera és una qüestió de país i d'emergència i que el Govern ha de donar-hi resposta amb obres urgents.
 

Visita al Pallars

 
A banda de la presentació de l'aportació a la millora de l'N-260, la consellera de Territori també ha visitat l'Ajuntament d’Alt Àneu, on s’ha reunit amb representants municipals i comarcals.

Així mateix, al Pallars Jussà, aquest dilluns també ha visiitat el Centre de Suport Territorial Pirineus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la seu de l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), ubicats a Tremp.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació