Dilluns, 29 d'abril de 2024
agents rurals

Denunciat al Pallars Sobirà per utilitzar mètodes de caça prohibits

L'individu va ser enxampat disparant dos trets a un porc senglar atrapat en una trampa il·legal

Pallars Digital Pallars Sobirà | 14 de juliol de 2023 a les 10:13
Imatge del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del cos d'Agents Rurals | Agents Rurals
Els Agents Rurals han obert diligències contra una persona que va ser interceptada in fraganti disparant dos trets per sacrificar un porc senglar femella d'uns 60 quilograms que es trobava atrapat en un llaç de sirga metàl·lica, un mètode de caça prohibit i no selectiu.

Els fets denunciats, que s'han traslladat als jutjats de Lleida, poden constituir un delicte contra la fauna tipificat al Codi Penal per caçar espècies no protegides contravenint la normativa reguladora i amb la utilització d'arma de foc. En concret, la denúncia s'interposa per caçar en època de veda una espècie no protegida.
 
També se l'ha denunciat per un possible delicte per utilització de mitjans no selectius (llaços) legalment no autoritzats. Els llaços usats, que solen utilitzar-se per la caça d'ungulats, són un mitjà prohibit i art no autoritzat per la captura d'animals donat que és considerat un art no selectiu.

Aquesta pràctica es va dur a terme dins un espai natural protegit com és el Parc Natural de l'Alt Pirineu i també de la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. A més, es tracta del marge esquerre aigües avall del riu la Noguera de Cardós, en la qual està permesa l'activitat de pesca i està considerada zona de seguretat per la normativa de caça vigent.
 
A banda de les conseqüències penals que se'n puguin derivar, els Agents Rurals també han denunciat els fets per la via administrativa per una infracció de la Llei de protecció dels animals. En l'actuació es va comissar el senglar mort, l'arma, la munició i els llaços utilitzats.

L'espai en qüestió està inclòs dins de la zona on hi ha detectada presència permanent d'os bru, espècie considerada en perill d'extinció. L'ús dels mitjans no selectius pot suposar un perill per espècies com aquesta. Des de l'administració es fan diferents accions al voltant del seguiment de la població dels individus que la formen. Des d'Agents Rurals es fa una crida a la ciutadania per tal que informin sempre que trobin aquestes trampes. A més, demanen que, en cas de trobar aquests paranys, no es toquin i es posin en contacte amb el cos.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació