Diumenge, 28 d'abril de 2024
curses de muntanya

La Cabanera torna amb un recorregut per la Vall Fosca «molt més alpí»

La 4a edició de la cursa transcorrerà per sobre dels 2.000 metres i per la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Pallars Digital Tírvia | 13 de juliol de 2023 a les 12:19
Sortida de La Cabanera en una edició anterior | Vall Fosca
La 4a edició de La Cabanera arriba aquest dissabte 15 de juliol amb un recorregut "molt més alpí". Bona part de la cursa de muntanya de la Vall Fosca transcorrerà per sobre dels 2.000 metres i per la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquesta edició ja s’ha recuperat la participació d’abans de la pandèmia i s’espera arribar prop dels 200 participants.

La filosofia de la cursa, que sortirà del Pla de Toveria, ubicat per sobre del poble de Capdella, és donar a conèixer els camins del municipi, i potenciar la participació popular. És per això que hi ha dos recorreguts, un de més exigent, d’uns 22 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell, i un segon itinerari més curt, d’uns 11 quilòmetres i 730 metres de desnivell.
 
Un dels principals beneficis de La Cabanera és que en cada edició es recuperen camins antics que ja queden oberts i que posteriorment se senyalitzen. D’aquesta manera s’amplia la xarxa de camins i es recupera patrimoni del municipi. En aquesta edició s’ha recuperat el camí de l’Escala Blanca, que s’utilitzava a l’hivern per accedir de manera segura a la zona d’Estany Gento.

En acabar la cursa, els participants gaudiran d’un dinar a la carpa habilitada per La Cabanera i se celebrarà l’acte de lliurament de premis. La Cabanera està coorganitzada per un seguit de voluntaris i voluntàries, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Club d’Esquí de la Pobla de Segur (CEPS). És possible també gràcies a la col·laboració d’empreses del municipi i de la comarca, que fan la seva aportació a través dels premis.
 

Col·laboradors

 
Pel que fa a col·laboradors del municipi han col·laborat els següents: refugi de Colomina, Museu Hidroelèctric, Casa Sastre, hotel Montseny, Alberg La Torre, càmping Vall Fosca, Calçats
Villaverde, Casa Fonso, bar les Mines - Vale Moto, Casa Llop, CR HABITATGES, hotel Vall Fosca, Buggy natura, Casa Teresina, Ca d'Antema, refugi Casa Bigodé, L'Argilosa, L'Era del Marxant, hotel Arturo i bar Felip.

De la resta de la comarca s’ha comptat amb una important col·laboració també de Roia Ecològica dels Pirineus i de la fàbrica de cervesa Ctretze. La cursa compta també amb altres col·laboradors com Sportlast, Aneto o Wala.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació