Dissabte, 27 d'abril de 2024

El republicà Joan Talarn, reelegit president de la Diputació de Lleida

En aquest nou mandat també repeteixen els diputats pallaresos Marc Baró i Josep Ramon Fondevilla

Pallars Digital Lleida | 12 de juliol de 2023 a les 09:07
Joan Talarn amb els diputats pallaresos Marc Baró i Josep Ramon Fondevilla, i l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal | ERC Alt Pirineu
El republicà Joan Talarn ha estat reelegit aquest dimarts com a president de la Diputació de Lleida. D'aquesta manera, s'ha materialitzat l’acord de govern entre el seu grup, Esquerra Republicana, i els representants de Candidatura de Progrés (PSC), Unitat d’Aran i Ara Pacte Local.

L’elecció de Talarn s’ha produït en el ple extraordinari de constitució de la corporació 2023-2027, durant el qual ha comptat amb els vuit vots favorables del seu grup, els tres de Candidatura de Progrés (PSC), un d’Unitat d’Aran i un altre d’Ara Pacte Local, assolint la majoria absoluta amb 13 vots en primera votació. El nou president repeteix en el càrrec que ja va assolir el passat mandat 2019-2023.

 
També repeteixen mandat els dos diputats del Pallars, els republicans Marc Baró Josep Ramon Fondevilla, que després de les eleccions municipals, també han estat reelegits com a alcaldes de la Pobla de Segur i Soriguera, respectivament. Tant al Pallars Jussà com al Pallars Sobirà, Esquerra Republicana va tornar a ser la força més votada, fet que va propiciar que els diputats poguessin revalidar l'escó a l'ens provincial.
 
L’acte de constitució ha finalitzat amb la intervenció de Joan Talarn, que ha promès tenir "una visió catalanista i plural de la realitat política de Lleida, Alt Pirineu i Aran". Talarn ha afegit que la Diputació de Lleida, "igual que les altres tres diputacions catalanes actuals, recull el llegat polític d’institucions catalanes i pragmàtiques com van ser la Mancomunitat de Catalunya i la Generalitat republicana".

Després de citar Josep Vallverdú, ha incidit en les "procedències diverses i de partits polítics també diferents, que hem coincidit en la prioritat de treballar per la totalitat d’ajuntaments i consells comarcals de Lleida, Alt Pirineu i Aran", i que, "malgrat que l’any 2019 alguns pensaven que era una quimera allò que vam prometre fer, l’esforç, moltes vegades implacable, i la convicció per sobre de les dificultats, han fet possible que avui puguem iniciar, amb orgull compartit, el segon mandat de la governança republicana a la Diputació de Lleida".

 
Per tot plegat, ha afirmat que espera "comptar amb la totalitat de diputades i diputats, estiguin en la bancada que estiguin d’aquest Saló de Plens, per a fer realitat la raó de ser d’aquesta institució: ser l’autèntica força dels municipis, i posar per davant de qualsevol eventualitat les veritables necessitats dels nostres pobles i viles”.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació